Κρήτη: Χαροπαλεύουν τα αγοράκια που έπεσαν στο κενό5 Αυγούστου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 6:35 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 6:35 μμ
paidia


Κρήτη: Σε κρίσιμη κατάσταση τα αγοράκια που έπεσαν στο κενό. Καθοριστικό είναι το κάθε δευτερόλεπτο που περνάει. Και τα δύο παιδάκια, ηλικίας 2 και 3 ετών βρίσκονται διασωληνωμένα και σε καταστολή, νοσηλευόμενα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ.

Το 3χρονο αγοράκι από τη Συρία χαρακτηρίζεται ως πολυτραυματίας, έχει υποστεί κατάγματα σε κεφάλι και σώμα και είναι διασωληνωμένο και σε καταστολή. Το άλλο αγοράκι που έπεσε από το σκαμπό και επίσης νοσηλεύεται στην ΜΕΘ εμφάνισε στην πορεία σπασμούς και απώλεια συνείδησης και  γι’ αυτό και δεν είχε γίνει αναφορά στην Αστυνομία.

Το ένα παιδάκι έπεσε από το 3ο όροφο στην Κρήτη

«Γενικά, όποιος νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, είτε είναι ενήλικος είτε ανήλικος, είναι κρίσιμες οι μέρες και οι ώρες που νοσηλεύεται. Το προσωπικό μας καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να μπορέσουν να επανέλθουν», σχολίασε ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Γιάννης Τασσόπουλος, περιγράφοντας και την κατάσταση της υγείας τους:

Το τρίχρονο έπεσε από το χαμηλό ύψος 

«Το ένα, που είναι 3 χρονών, ήρθε από το νοσοκομείο Ρεθύμνου με πτώση από μεγάλο ύψος. Έχει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, είναι διασωληνωμένο, σε καταστολή. Το δεύτερο αγοράκι είναι 2 ετών. Εκείνο έπεσε από χαμηλό ύψος και διασωληνώθηκε κι επίσης είναι σε καταστολή, λόγω του ότι εμφάνισε διάφορα προβλήματα νευρολογικής φύσης».

Τους καλοκαιρινούς μήνες τα ατυχήματα μικρών παιδιών είναι πολύ συνηθισμένα, γι’ αυτό και είναι αναγκαίο να υπάρχει περισσότερη μέριμνα και προσοχή απέναντί τους, όπως υπογράμμισε και ο κ. Τασσόπουλος.

Πληροφορίες από  cretalive.gr

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»:

Θήβα: Καταγγελία για λιποθυμίες φαντάρων από καψόνι