Λαμία: Η φονική γρίπη μετράει άλλο ένα θύμα12 Φεβρουαρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 12:42 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 12:43 μμ


Μεγαλώνει κι άλλο ο αριθμός των νεκρών από την εποχιακή γρίπη στην Ελλάδα. Τελευταίο θύμα σήμερα μια ηλικιωμένη στο νοσοκομείο της Λαμίας.

Με το ιό της γρίπης να βρίσκεται σε έξαρση, η Λαμία μετράει τον πρώτο επιβεβαιωμένο θάνατο από τον Η1Ν1, που φαίνεται ότι κυριαρχεί τη φετινή περίοδο σε σχέση με τους υπόλοιπους υποτύπους του ιού. Πρόκειται για ηλικιωμένη γυναίκα που νοσηλεύτηκε τις τελευταίες ημέρες στην πνευμονολογική Κλινική του Νοσοκομείου Λαμίας και τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ όπου και κατέληξε.

Αυτή τη στιγμή τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα γρίπης νοσηλεύονται στη ΜΕΘ, τα δύο εκ των οποίων παραμένουν εκεί από την προπερασμένη εβδομάδα. Πρόκειται για 51χρονο αλλοδαπό και μία ακόμη γυναίκα από τη Λαμία, ενώ προστέθηκε ένα ακόμη περιστατικό 54χρονου από τη Λαμία.

Συνολικά εφτά είναι τα περιστατικά που έχουν περάσει από τη ΜΕΘ με γρίπη, ενώ μαζί με τα υπό έλεγχο δείγματα δεν αποκλείεται ο αριθμός αυτός να γίνει διψήφιος.

Διαβάστε επίσης στη Νέα Σελίδα: Γρίπη «φονιάς» θερίζει στην Ελλάδα – Στους 40 οι νεκροί