Τραγωδία στη Λέσβο: Μήτερα δεν μπόρεσε να σώσει τα δύο της παιδιά από τη φωτία

4

Δύο αδέλφια έχασαν τη ζωή τους σήμερα στον Πολιχνίτο Λέσβου από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα σε παλιό σπίτι στις εργατικές κατοικίες.

Όπως αναφέρει η πυροσβεστική η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 2:30 τα ξημερώματα της Παρασκευής. Λόγω της έντασης της φωτιάς το σπίτι κάηκε ολοσχερώς με αποτέλεσμα να καταρρεύσει και η στέγη του.

Τα δύο αδέλφια – που αντιμετώπιζαν προβλήματα νοητικής στέρησης – ζούσαν μαζί με την ηλικιωμένη μητέρα τους. Δυστυχώς η μεγάλη ηλικία της και τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει γυναίκα δεν της επέτρεψαν να βγάλει έξω από το φλεγόμενο σπίτι τα δύο της παιδιά.

Μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς η άτυχη μητέρα Α.Κ. – που πριν μερικά χρόνια είχε χάσει το σύζυγό της – μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Μυτιλήνης σοκαρισμένη και με σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Οι πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο εντόπισαν τους δύο άνδρες, νεκρούς κατά τη διάρκεια του αποκαθαρισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για δύο αδέρφια, ενώ όπως αναφέρει το lesvosnews.net, η ο ένας είχε γεννηθεί το 1961 και ο δεύτερος το 1963.

Προανάκριση για την πυρκαγιά διενεργείται από το ανακριτικό της Πυροσβεστικής. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες και με βάση τη μαρτυρία της άτυχης γυναίκας η πυρκαγιά προκλήθηκε από αναμμένο καντήλι.