Μαφία φυλακών: Προθεσμία μέχρι τη Δευτέρα πήραν οι δύο δικηγόροι29 Μαρτίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 7:30 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 7:30 μμ


Οι δύο δικηγόροι που συνελήφθησαν την Πέμπτη το βράδυ μετά από εντάλματα για συμμετοχή στην αποκαλούμενη «μαφία των φυλακών Κορυδαλλού» έλαβαν και πήραν προθεσμία να απολογηθούν τη Δευτέρα από τον εφέτη ειδικό ανακριτή Ευτύχη Νικόπουλο.

Σωρεία αξιόποινων πράξεων για του δικηγόρους

Έλαβαν την προθεσμία προκειμένου να έχουν γνώση της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους και αφορά συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, που συστάθηκε το 2014 και της αποδίδονται σωρεία αξιόποινων πράξεων, ανάμεσα στις οποίες ανθρωποκτονίες, απόπειρες ανθρωποκτονίας, εκβιάσεις, απειλές και άλλα.

Τα εντάλματα σύλληψης βγήκαν μετά από καταθέσεις μαρτύρων μεταξύ των οποίων και σωφρονιστικοί υπάλληλοι. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο ότι υπήρξε και μία σημαντική κατάθεση προσώπου που έδωσε πληθώρα στοιχείων για τις κινήσεις του ενός εκ των δύο κατηγορουμένων που είχε διατελέσει νομικός σύμβουλος του ΛΑΓΗΕ.

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος εκ των συνηγόρων του δικηγόρου, σε δηλώσεις του υποστήριξε πως ο εντολέας του αρνείται κατηγορηματικά την εμπλοκή του σε οποιαδήποτε εγκληματική πράξη.

Και ο Άρης Φλώρος στον ανακριτή

Να σημειωθεί πως ο ειδικός εφέτης ανακριτή Ευτύχης Νικόπουλος εξέτασε σήμερα επί πολλές ώρες τον επιχειρηματία Άρη Φλώρο ο οποίος φέρεται να κατέθεσε όλα όσα έχει υποστηρίξει και στο παρελθόν για εκβιασμούς που δεχόταν από βαρυποινίτες κρατούμενους, νυν κατηγορούμενους ως μέλη της «μαφίας των φυλακών».

Για τη «μαφία του Κορυδαλλού» έχει ασκηθεί συμπληρωματική ποινική δίωξη σε βάρος των κατηγορουμένων ως μελών της οργάνωσης για το αδίκημα της εκβίασης, κατηγορία, που σύμφωνα με πληροφορίες, σχετίζεται με όσα καταγγέλλει ο κ. Φλώρος για χρηματικά ποσά που του ζητούσαν κρατούμενοι ώστε να αναιρέσουν καταθέσεις τους που τον κατονόμαζαν ως εντολέα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του δικηγόρου του ΛΑΓΗΕ. Με την υπόθεση αυτή σχετίζεται και η δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, φίλου και συνηγόρου του Άρη Φλώρου.

Διαβάστε επίσης στη Νέα Σελίδα: Μαφία φυλακών: Καταθέτει στον ανακριτή ο Αριστείδης Φλώρος

Μαφία Κορυδαλλού: Διάλογοι σοκ των συλληφθέντων δικηγόρων με κρατούμενους (video)