Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη: Κήρυξε τις εργασίες στο Διεθνές Αρχαιολογικό Συνέδριο Τροία – Τενέα – Ρώμη6 Δεκεμβρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 9:09 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 9:09 μμ


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019, στην Κόρινθο, το Διεθνές Αρχαιολογικό Συνέδριο Τροία – Τενέα – Ρώμη.

Διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες παρουσίασαν το ερευνητικό τους έργο και τις θεωρίες τους αναφορικά με το κοινό μυθολογικό παρελθόν των τριών πόλεων Τροίας – Τενέας – Ρώμης μέσα από αρχαιολογικά ιστορικά και γλωσσολογικά στοιχεία.

Τις εργασίες του συνεδρίου κήρυξε η κα. Μαριάννα Βαρδινογιάννη σε μια κατάμεστη αίθουσα από επιστήμονες αλλά και απλούς πολίτες ακόμη και μαθητές που εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους με την παρουσία τους.
Σύσσωμη η πολιτική ηγεσία της Κορίνθου έδωσε το παρών εκδηλώνοντας την υποστήριξή της στην έρευνα της αρχαίας Τενέας και τις συνέργιες που ξεκινούν με αφορμή την νέα αυτή επιστημονική συνάντηση.
Στο πλαίσιο αυτό η κα. Βαρδινογιάννη ανακοίνωσε τη χορηγία υποτροφίας σε 2 νέους για σπουδές στην αρχαιολογία.
Χορηγός του συνεδρίου υπήρξε η MotorOil. Το συνέδριο διεξήχθη υπό την αιγίδα του Παντεπιστημίου Πελοποννήσου, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Κορινθίων, του Ιδρύματος Μαριάννα Βαρδή Βαρδινογιάννη, της Ελληνικής επιτροπής για την UNESCO και του ελληνικού ICOMOS.

Αθηνά Κόρκα, υπεύθυνη Πολιτιστικών Περιφέρειας Πελοποννήσου, Βασίλης Νανόπουλος, Δήμαρχος Κορίνθου, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Ελένη Κόρκα,διευθύντρια Αρχαιολογικής Έρευνας Τενέας, Νίκος Ταγαράς, Δημήτρης Κανελλόπουλος, Διευθυντής Βιομηχανικών και Δημοσίων Σχέσεων των Διυλιστηρίων της Motor Oil.

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη κατά τη διάρκεια της ομιλίας της.

 

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Ελένη Κόρκα, Κωνσταντίνα Δράκου.