Μαρτυρία εφοριακού: Με προπηλάκισαν επειδή έκανα τη δουλειά μου (video)4 Σεπτεμβρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 7:53 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 7:54 μμ


Αυστηρότερο νομοθετικό πλαίσιο προκειμένου να μπει «φρένο» στις επιθέσεις κατά εφοριακών, ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Δικαιοσύνης φτιάχνουν ένα νέο πλαίσιο αυστηρότερων ποινών για όλους σηκώνουν χέρι σε εφοριακούς.

Με το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο, όσοι όχι μόνο παρεμποδίζουν τους ελέγχους της ΑΑΔΕ αλλά επιτίθενται και σε εφοριακούς καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο 2.500 ευρώ για παρεμπόδιση ελέγχου και λουκέτο για μια-δυο μέρες.

Με το νέο νομοθετικό πλαίσιο, θα προβλέπεται τετραπλασιασμός ή ακόμα και πενταπλασιασμός των προστίμων, λουκέτο για περισσότερες μέρες και να αναδειχθεί σε ιδιώνυμο αδίκημα που σημαίνει αυτόφωρο και άσκηση ποινικής δίωξης.

Μιλώντας στον Alpha, εφοριακός κατέθεσε τη δική του μαρτυρία για την επίθεση που είχε δεχτεί κατά τη διάρκεια ελέγχου που είχε πραγματοποιήσει σε εστιατόριο.

«Και μένα προσωπικά μου έχει συμβεί τέτοιος προπηλακισμός. Είχα μπει για έλεγχο σε ένα μεζεδοπωλείο στο Γαλάτσι και ο επιχειρηματίας άρχισε να φωνάζει και να ξεσηκώνει τους θαμώνες σε σημείο να με βρίζουν και να με φτύνουν», δήλωσε στον Alpha ο εφοριακός.

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha:

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»:

Εξάρχεια: Καταγγελία-σοκ για ξυλοδαρμό πανεπιστημιακού (video)

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Τι υποστήριξαν οι κατηγορούμενοι

Ελένη Τοπαλούδη: Το τραγούδι που άκουγε ο 21χρονος μετά τη δολοφονία (video)