Μενίδι: Αστυνομικός χτύπησε ανήλικο – Διετάχθη ΕΔΕ (video)26 Ιανουαρίου 2020 · Ώρα δημοσίευσης: 2:02 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 2:04 μμ
astynomia-peripoliko


Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο στο οποίο φαίνεται αστυνομικός της Ομάδας ΔΙΑΣ να χτυπά έναν ανήλικο στο Μενίδι.

Το βίντεο έφερε στο φως της δημοσιότητας η Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανήλικος είναι 11 ετών.

Όπως έγινε γνωστό, με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. όλοι οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στο σημείο τίθενται σε διαθεσιμότητα, ενώ θα διενεργηθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρους τους.

Παράλληλα, έχει δοθεί εντολή στον Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής να επικοινωνήσει με την οικογένεια του παιδιού και να παράσχει οποιαδήποτε ψυχολογική υποστήριξη είναι αναγκαία.

Δείτε το βίντεο:

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας διερευνά από χθες την υπόθεση σχετικά με βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και απεικονίζει περιστατικό βιαιοπραγίας αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ σε βάρος ανήλικου Έλληνα, στο Μενίδι, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Παράλληλα, με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, οι αστυνομικοί τίθενται σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάσσεται σε βάρος τους η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Όπως αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση, θα υπάρξει σχετική ενημέρωση, ενώ έχει ληφθεί μέριμνα ώστε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής να επικοινωνήσει με την οικογένεια του ανήλικου και να διατεθεί υπηρεσιακός ψυχολόγος για την υποστήριξή του, εφόσον το επιθυμεί.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Αστακός Αιτωλοακαρνανίας: Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα κοκαΐνης