Μενίδι: Παραδόθηκε ο αστυνομικός – Κατηγορίες για υπόθαλψη σε 3 αστυνομικούς27 Ιανουαρίου 2020 · Ώρα δημοσίευσης: 3:01 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 8:46 μμ


Εμφανίστηκε ο αστυνομικός που άσκησε βία σε 11χρονο στο Μενίδι, αφού παραδόθηκε μετά το πέρας του αυτόφωρου.

Ποινική δίωξη σε βάρος των 3 αστυνομικών που εμπλέκονται στην υπόθεση ξυλοδαρμού σε βάρος του 11χρονου αγοριού στο Μενίδι ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών της Αθήνας. Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για το αδίκημα της υπόθαλψης. 

Ο τέταρτος που φέρεται να έχει χτυπήσει τον 11χρονο εμφανίστηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών της Αθήνας. Για την υπόθεση του καθώς έχει παρέλθει η αυτόφωρη διαδικασία, διατάχθηκε περαιτέρω έρευνα για το αδίκημα της σωματικής βλάβης με ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης θα ληφθούν ανωμοτί καταθέσεις προκειμένου να διερευνηθεί το εν λόγω αδίκημα.

Ο αστυνομικός αφού χτύπησε τον 11χρονο εξαφανίστηκε και η ΕΛΑΣ τον έψαχνε. Ακόμα και οι συγγενείς του που είχαν ερωτηθεί δεν ήξεραν που βρισκόταν.

Οι υπόλοιποι τρεις που ήταν μαζί του και περιπολούσαν παρουσιάστηκαν στον εισαγγελέα μετά από κάποια ώρα και αφού είχε ξεσηκωθεί σάλος, και συνελήφθησαν με την διαδικασία του αυτόφωρου. Οι ίδιοι δήλωσαν πως δεν κατάλαβαν τι έκανε ο συνάδελφός τους, δεν είδαν τίποτα (παρ’ ότι ήταν μπροστά) και γι αυτό δεν αντέδρασαν.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Μενίδι: Άφαντος ο αστυνομικός – Είχε εμπλακεί σε ξυλοδαρμό και παλιότερα