Μετρό Πανεπιστήμιο: Έκλεισε ξανά με εντολή της αστυνομίας6 Δεκεμβρίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 6:10 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 6:10 μμ


Έκλεισε ξανά με εντολή της Αστυνομίας ο σταθμός μετρό του Πανεπιστημίου, στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας για την πορεία μνήμης στον αδικοχαμένο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο.

Δέκα χρόνια από το θάνατο του Γρηγορόπουλος

Δέκα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έπεσε νεκρός, στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου στα Εξάρχεια από τις σφαίρες του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και σήμερα, γίνονται πορείες και συγκεντρώσεις στη μνήμη του. Ήδη, η πρώτη συγκέντρωση ήταν αυτή από μαθητές και φοιτητές στα Προπύλαια, όπου σημειώθηκαν επεισόδια όταν άγνωστοι συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις, στις οποίες πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότωφ και εκείνες απάντησαν με χημικά.

Μάχες σώμα με σώμα

Η πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου είχε ξεκινήσει όταν ξέσπασαν μάχες σώμα με σώμα και πετροπόλεμος στην πλατεία Κοραή και στην συνέχεια οι συγκρούσεις μεταφέρθηκαν στην οδό Σταδίου όπου οι άνδρες των ΥΜΕΤ με την χρήση χημικών κατάφεραν να απωθήσουν τους κουκουλοφόρους. Η αστυνομία προχώρησε συνολικά σε δέκα προσαγωγές.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»:

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Επεισόδια και πορείες 10 χρόνια μετά το θάνατο του (photos – video)