Μιχάλης Λώλης: Θα φιλιέμαι όπου και με όποιον θέλω – Ο πρώτος ανοιχτά gay αστυνομικός (photos)1 Νοεμβρίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 7:05 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 7:05 μμ


Τη δική του απάντηση δίνει ο Μιχάλης Λώλης σε όσους έσπευσαν να τον επικρίνουν επειδή ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου ανάρτησε μία φωτογραφία, στην οποία φιλιέται κάτω από την ελληνική σημαία με έναν άλλο άνδρα. Ο εν λόγω αστυνομικός είναι ο πρώτος ανοιχτά gay Έλληνας αστυνομικός και εργάζεται στο Τμήμα Ρατσιστικών Εγκλημάτων Βίας της ΕΛ.ΑΣ.

«Ίδια Αγάπη, ίσα Δικαιώματα. ΘΑ ΦΙΛΙΕΜΑΙ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΘΕΛΩ», αναφέρει στην ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

Η εν λόγω φωτογραφία δείχνει τον γνωστό για την ακτιβιστική του δράση και τη δουλειά του για την αντιμετώπιση του ρατσισμού και της ομοφοβίας υπαστυνόμου, που πριν από ενάμιση χρόνο είχε κάνει θαρραλέο coming out ως ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος αξιωματικός του Αστυνομικού Σώματος, να ανταλλάσσει ένα φιλί με φόντο μια ελληνική σημαία.

Η φωτογραφία αναπαράχθηκε από διάφορα μέσα, με αφορμή τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, με πλήθος ομοφοβικών σχολίων να τη συνοδεύουν. Μεταξύ άλλων γράφτηκε πως ο υπαστυνομικός θέλει να προκαλέσει, φιλώντας έναν «μετανάστη» μπροστά στο εθνικό σύμβολο, την ημέρα της εθνικής γιορτής.

O υπαστυνόμος μετέπειτα εξήγησε πως η φωτογραφία αυτή αποτελεί κατ’ αρχάς μια ιδιωτική στιγμή του, δυο εβδομάδες πριν από την 28η Οκτωβρίου, η οποία είχε δημοσιευθεί αρχικά μόνο στο κλειστό προφίλ του στο Instagram.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο

Η φωτογραφία τραβήχτηκε από εκδρομή του υπαστυνόμου με τον Έλληνα φίλο του στο Ναύπλιο και, σύμφωνα με τον ίδιο, προφανώς εστάλη στα συγκεκριμένα μέσα για να χρησιμοποιηθεί με τις γνωστές εθνικιστικές κορόνες. «Είναι ψευδές τόσο το γεγονός ότι ανάρτησα τη συγκεκριμένη φωτογραφία για να προκαλέσω το εθνικό συναίσθημα, όσο και το ότι ο φίλος μου είναι μετανάστης.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, χαμογελάει, κάθεται, γένι και εσωτερικός χώρος

Ωστόσο, ακόμα κι έτσι να ήταν, μπορώ να φιλιέμαι με όποιον θέλω και όπου θέλω» αναφέρει στο LIFO.gr, έχοντας προχωρήσει σε νέα ανάρτηση της φωτογραφίας στον προσωπικό του λογαριασμό Facebook, με την εξής λεζάντα: «Ίδια Αγάπη, ίσα Δικαιώματα. ΘΑ ΦΙΛΙΕΜΑΙ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΘΕΛΩ».