Μπάσκετ ενάντια στο trafficking13 Απριλίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 2:20 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 2:24 μμ


Ο 1ος φιλανθρωπικός αγώνας μπάσκετ ενάντια στο trafficking θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 15 Απριλίου, στις 11 το πρωί, στο κλειστό γυμναστήριο του Πανοράματος «Ηλίας Τριανταφυλλίδης», στη Θεσσαλονίκη.

Ο αγώνας με τίτλο «Block στο Trafficking» θα γίνει ανάμεσα σε αθλητές της ομάδας του Πανοράματος και βετεράνους καλαθοσφαιριστές, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης θα υπάρχει λαχειοφόρος αγορά για την οικονομική ενίσχυση θυμάτων trafficking που είναι στη φροντίδα της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Α21.

«Παράλληλα με τον αγώνα θα γίνει μια σύντομη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για το trafficking. Να γνωρίζουν πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα στη χώρα μας και την πόλη μας και πώς το αναγνωρίζουμε» ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η υπεύθυνη των προγραμμάτων ενημέρωσης της ΜΚΟ Α21, Λητώ Καραγκούνη.

Σύμφωνα με την κ. Καραγκούνη «δύσκολα μπορούμε να μιλήσουμε με αριθμούς, όμως υπολογίζουμε πως δεκάδες χιλιάδες ατόμων, γυναίκες, άνδρες και παιδιά, βρίσκονται υπό καθεστώς δουλειάς. Είναι άνθρωποι που εξαπατώνται από διακινητές και εμπόρους με την υπόσχεση για θέση εργασίας, καλύτερες συνθήκες ζωής και ευκαιρίες εκπαίδευσης και μόρφωσης. Και ανακαλύπτουν πως αυτό που τους υποσχέθηκαν είναι κάτι τελείως διαφορετικό, με αποτέλεσμα να εξαναγκάζονται να δουλεύουν σε διάφορους τομείς, με τον εξαναγκασμό στην πορνεία να είναι η συνηθέστερη μορφή trafficking στην Ελλάδα».