Μποτρίνι: Ένα ψέμα όταν το αναπαραγάγουν χιλιάδες γίνεται αλήθεια (video)6 Αυγούστου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 6:13 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 8:09 μμ


Ο Έκτορας Μποτρίνι μέσα από το Instagram έστειλε το δικό του μήνυμα την καταγγελία 19χρονου σπουδαστή μαγειρικής, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι έπεσε θύμα βασανισμού στο εστιατόριο του σεφ.

Ο Έκτορας Μποτρίνι κοινοποίησε μία φωτογραφία με άλλους νεαρούς μάγειρες και τη συνόδευσε με τη λεζάντα «Ένα ψέμα όταν το πει μονάχα ένας, παραμένει ψέμα… όταν το αναπαραγάγουν χιλιάδες γίνεται αλήθεια».

Δείτε τη σχετική ανάρτηση

Δείτε παρακάτω το συγκεντρωτικό ρεπορτάζ του Alpha όπου μιλάει ο 19χρονος καταγγέλλων, αλλά και ο διάσημος σεφ.

Μποτρίνι: Ηλιθιότητες και γελοιότητες οι καταγγελίες

Νωρίτερα ο Έκτορας Μποτρίνι αρνήθηκε κατηγορηματικά τα πάντα και φτάνει στο σημείο να χαρακτηρίζει τα όσα καταγγέλλει ο 19χρονος, «ηλιθιότητες».

«Πρώτη φορά ακούω αυτά τα πράγματα, είναι γελοιότητες. Τις επόμενες μέρες φαντάζομαι θα μάθετε την αλήθεια γιατί νομίζω πως γύρω από αυτό υπάρχει ένας δόλος. Είναι ψέμα, σίγουρα τα δύο παιδιά ήρθαν σε διαπληκτισμό μεταξύ τους. Είναι απαράδεκτο αυτό που γίνεται γιατί ένας άνθρωπος αν δεν είναι ευχαριστημένος σε μια επιχείρηση σηκώνεται και φεύγει. Δεν είναι κανείς δεμένος με σκοινί ή με αλυσίδα στο πόδι. Αυτά είναι μεγάλες ηλιθιότητες γιατί ακούω πολύ χοντρά πράγματα. Προσεχώς θα φανεί η αλήθεια, είμαι πολύ σίγουρος για αυτό», είπε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο 19χρονος έχει υποβάλλει μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Κέρκυρας, ενώ έχει ήδη εξεταστεί από Ιατροδικαστή.

Δείτε όσα λέει ο Έκτορας Μποτρίνι 

Δικηγόρος του 19χρονου: Τον έκαιγαν με καυτό λάδι

ο δικηγόρος του 19χρονου σπουδαστή, Στέφανος Νικόπουλος, ο οποίος υποστήριξε ότι «ο νεαρός μάγειρας βγήκε και τα αποκάλυψε όλα αυτά για να μη ζήσουμε νέα υπόθεση Ιωαννίνων».

Παράλληλα, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η ιατροδικαστική και εισαγγελική έρευνα θα δικαιώσουν τον πελάτη του.

«Ο Μποτρίνι γνώριζε» 

Πέρα από τα βασανιστήρια που καταγγέλλει οι 19χρονος, όπως υποστηρίζει υποχρεωνόταν να εργάζεται 12 και 13 ώρες την ημέρα ενώ ανάλογη αντιμετώπιση βίωναν και άλλοι νεαροί μάγειρες που όμως δεν μιλούν γιατί φοβούνται πως δεν θα ξαναβρούν δουλειά. «Πρόκειται για μία πρωτοφανή, ακατανόητη, ανεξήγητη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του» λέει ο δικηγόρος.

«Τον έκαιγαν με καυτό λάδι και με εργαλεία κουζίνας. Έχει εξεταστεί από ιατροδικαστές κι όλα θα αποδειχθούν περίτρανα. Εάν γνωρίζει ή όχι (σ.σ.: ο Μποτρίνι) προκύπτουν μέσα από την έρευνα… Και γνώριζε… Μπορεί να ισχυρίζεται ό,τι ακριβώς νομίζει. Ό,τι έγινε για να μην εμφανιστεί στην Κέρκυρα υπόθεση αντίστοιχη των Ιωαννίνων, με τον Βαγγέλη Γιακουμάκη».

Οι φωτογραφίες αποτυπώνουν τα εγκαύματα στα χέρια 19χρονου μαθητευόμενου μάγειρα. Όπως καταγγέλλει ο νεαρός, υπέστη τα πάνδεινα από τον υπεύθυνο κουζίνας πασίγνωστου εστιατορίου, το οποίο ανήκει στο γνωστό σεφ, Εκτορα Μποτρίνι, στην Κέρκυρα όπου εργαζόταν μέχρι και πριν από λίγες ημέρες.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στην καταγγελία του ο 19χρονος μαθητευόμενος μάγειρας, από τον Μάιο που έπιασε δουλειά στο συγκεκριμένο εστιατόριο μέχρι την ημέρα που αναγκάστηκε να φύγει, συστηματικά ζούσε τον δικό του εφιάλτη στην κουζίνα από τον υπεύθυνο.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Κέρκυρα: Bασάνιζαν κατ’εξακολούθηση πρακτικάριο σε κουζίνα πασίγνωστου σεφ (video)