Μποτρίνι: Τι λέει ο δικηγόρος του 19χρονου – «Τον έκαιγαν με καυτό λάδι» (video)6 Αυγούστου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 12:03 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 12:03 μμ


Για την υπόθεση βασανισμού μαθητευόμενου μάγειρα σε εστιατόριο του Έκτορα Μποτρίνι, μίλησε στο Open ο δικηγόρος του 19χρονου σπουδαστή, Στέφανος Νικόπουλος, ο οποίος υποστήριξε ότι «ο νεαρός μάγειρας βγήκε και τα αποκάλυψε όλα αυτά για να μη ζήσουμε νέα υπόθεση Ιωαννίνων».

Παράλληλα, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η ιατροδικαστική και εισαγγελική έρευνα θα δικαιώσουν τον πελάτη του.

«Ο Μποτρίνι γνώριζε» 

Πέρα από τα βασανιστήρια που καταγγέλλει οι 19χρονος, όπως υποστηρίζει υποχρεωνόταν να εργάζεται 12 και 13 ώρες την ημέρα ενώ ανάλογη αντιμετώπιση βίωναν και άλλοι νεαροί μάγειρες που όμως δεν μιλούν γιατί φοβούνται πως δεν θα ξαναβρούν δουλειά. «Πρόκειται για μία πρωτοφανή, ακατανόητη, ανεξήγητη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του» λέει ο δικηγόρος.

«Τον έκαιγαν με καυτό λάδι και με εργαλεία κουζίνας. Έχει εξεταστεί από ιατροδικαστές κι όλα θα αποδειχθούν περίτρανα. Εάν γνωρίζει ή όχι (σ.σ.: ο Μποτρίνι) προκύπτουν μέσα από την έρευνα… Και γνώριζε… Μπορεί να ισχυρίζεται ό,τι ακριβώς νομίζει. Ό,τι έγινε για να μην εμφανιστεί στην Κέρκυρα υπόθεση αντίστοιχη των Ιωαννίνων, με τον Βαγγέλη Γιακουμάκη».

Οι φωτογραφίες αποτυπώνουν τα εγκαύματα στα χέρια 19χρονου μαθητευόμενου μάγειρα. Όπως καταγγέλλει ο νεαρός, υπέστη τα πάνδεινα από τον υπεύθυνο κουζίνας πασίγνωστου εστιατορίου, το οποίο ανήκει στο γνωστό σεφ, Εκτορα Μποτρίνι, στην Κέρκυρα όπου εργαζόταν μέχρι και πριν από λίγες ημέρες.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στην καταγγελία του ο 19χρονος μαθητευόμενος μάγειρας, από τον Μάιο που έπιασε δουλειά στο συγκεκριμένο εστιατόριο μέχρι την ημέρα που αναγκάστηκε να φύγει, συστηματικά ζούσε τον δικό του εφιάλτη στην κουζίνα από τον υπεύθυνο.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: 

Μποτρίνι: «Ηλιθιότητες και γελοιότητες οι καταγγελίες» (video)

Κέρκυρα: Bασάνιζαν κατ’εξακολούθηση πρακτικάριο σε κουζίνα πασίγνωστου σεφ (video)

Νοσηλεύεται στο Παίδων με 16 ράμματα 4χρονος που δέχτηκε επίθεση από σκύλο (video)