Μυρσίνη Ζορμπά: Δεν μεταφέρεται στα Σκόπια ο «Δρομέας»12 Μαρτίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 11:52 πμ · Τελευταία τροποποίηση: 11:52 πμ


Ο «Δρομέας», το εμβληματικό γλυπτό του Κώστα Βαρώτσου που είναι τοποθετημένο απέναντι από το Χίλτον, έγινε τις τελευταίες ημέρες αντικείμενο συζήτησης στα ΜΜΕ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο λόγος, η φημολογία για τη μεταφορά του από την Αθήνα στα Σκόπια, κάτι που διαψεύδει με δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπουργός Πολιτισμού.

Διαψεύδει κατηγορηματικά η Μυρσίνη Ζορμπά τους ισχυρισμούς Βαρώτσου

Ο Κώστας Βαρώτσος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δήλωσε ότι σε συνάντησή του με την υπουργό, την περασμένη Παρασκευή, «η κ. Ζορμπά έθεσε στη συζήτηση την ιδέα για τη μεταφορά του «Δρομέα» στα Σκόπια. Της απάντησα ότι ο «Δρομέας» δεν μπορεί να φύγει από την Αθήνα, για πολλούς λόγους. Άλλωστε, αν και το γλυπτό ανήκει στον δήμο Αθηναίων εγώ έχω τα πνευματικά δικαιώματα. Και δεν είναι μόνο αυτός ο λόγος. Η υπουργός διαψεύδει την πρόταση που μου έκανε».

Για το θέμα, η υπουργός Πολιτισμού, Μυρσίνη Ζορμπά, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Καμία πρόταση δεν υπάρχει για τη μεταφορά του «Δρομέα», είναι κάτι χωρίς βάση. Άλλωστε το γλυπτό ανήκει στον δήμο Αθηναίων. Στο πλαίσιο μιας γενικής συζήτησης με σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες, ανάμεσά τους και με τον κ. Κ. Βαρώτσο, κουβεντιάστηκαν και σχολιάστηκαν πολλά, ωστόσο τέτοια πρόταση όχι. Οι προτεραιότητές μου είναι άλλες, εξάλλου τυχόν ανταλλαγές μνημείων ή αλλαγές ταμπελών ανήκουν στις αρμοδιότητες άλλων υπουργείων. Λυπάμαι για το θόρυβο και τον ηθικό πανικό που ορισμένοι έσπευσαν να επιδείξουν».

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Ανατροπή – «φωτιά» από μυστικές δημοσκοπήσεις του Μαξίμου

Τα «δώρα» των Βρυξελλών που θα ξεκλειδώσουν τις κάλπες

Κατρούγκαλος: Η Ελλάδα εξάγει σταθερότητα