Νέα πρόκληση από Τουρκία: Σκάφος συνόδευσε μετανάστες στο Καστελόριζο18 Φεβρουαρίου 2020 · Ώρα δημοσίευσης: 7:32 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 7:35 μμ


Ακόμα μία πρόκληση από την Τουρκία, καθώς μία τουρκική ακταιωρός συνόδευσε λέμβο με πρόσφυγες και μετανάστες στη Στρογγύλη, δίπλα στο Καστελόριζο.

Προσπάθεια τετελεσμένων από την Τουρκία

Σε προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων στη νησίδα Στρογγύλη του συμπλέγματος του Καστελόριζου, στις 08.00 π.μ. λέμβος με 20 πρόσφυγες και μετανάστες κατευθύνθηκε στη νησίδα Στρογγύλη, συνοδεία, μάλιστα, σκάφους της Τουρκικής Ακτοφυλακής!

Όπως αναφέρουν πληροφορίες από το υπουργείο Ναυτιλίας, στη νησίδα κατέπλευσε σκάφος του Λιμενικού το οποίο παρέλαβε τους αλλοδαπούς για να τους μεταφέρει στο Καστελόριζο.

Καθόλη τη διάρκεια της επιχείρησης η τουρκική ακταιωρός παρακολουθούσε από απόσταση – σχεδόν για μισή ώρα – χωρίς όμως όπως επισημαίνουν πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας να παρενοχλήσουν τα ελληνικά σκάφη που είχαν σπεύσει στην περιοχή.

Η επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης ολοκληρώθηκε δίχως περαιτέρω προβλήματα. Οι πρόσφυγες και μετανάστες μεταφέρθηκαν από τις Ελληνικές αρχές στο Καστελόριζο.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Λιβύη: Επίθεση κατά τουρκικού πλοίου στο λιμάνι της Τρίπολης