Τι θα συζητήσουν Μακρόν – Τσίπρας στην Αθήνα – Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Νέα Σελίδα»

12

Με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για την ατζέντα των συνομιλιών του Εμανουέλ Μακρόν στην Αθήνα κυκλοφορεί η Νέα Σελίδα. Κεντρικός τίτλος «Τι φέρνει στην Αθήνα ο Μακρόν».

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας κατά την επίσκεψη Μακρόν στις 7 Σεπτεμβρίου που θα έχει έντονο οικονομικό – επενδυτικό περιεχόμενο, ο Γάλλος πρόεδρος θα φέρει μαζί του επιχειρηματίες και στελέχη του τραπεζικού κλάδου.

Τα σημαντικότερα θέματα που θα συζητηθούν αφορούν στα εξής: ΕΥΔΑΠ, Ρότσιλτν, εξοπλιστικά, δημόσια διοίκηση, έξοδος στις αγορές, μέλλον Ευρώπης.

Ειδικότερα για την ΕΥΔΑΠ από τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να μην παραχωρήσει σε ιδιώτες τη διαχείριση των νερών, η γαλλική εταιρεία Suez αναμένεται να εκφράσει το ενδιαφέρον της για το μάνατζμεντ. Ενώ για τον ΟΛΘ εκπρόσωπος της γαλλικής εταιρείας που συμμετέχει στο σχήμα που ανέλαβε την ευθύνη και τον έλεγχο του λιμανιού της Θεσσαλονίκης έχει ζητήσει επαφές για ανάπτυξη και άλλων δραστηριοτήτων στη Βόρεια Ελλάδα.

 

Διαβάστε επίσης:

Στέργιος Πιτσιόρλας Υφυπουργός Ανάπτυξης

Άλλο κοινωνικός έλεγχος, άλλο κράτος-τροχοπέδη

Δύο νέες μεγάλες επενδύσεις στην καπνοβιομηχανία και στον κύκλο αξιοποίησης της κλωστικής και φαρμακευτικής κάνναβης προαναγγέλλει στη «Νέα Σελίδα» ο Στέργιος Πιτσιόρλας. Παράλληλα, υπογραμμίζει την ανάγκη για ένα «άλλο κράτος από το σημερινό», που δεν θα είναι «τροχοπέδη», αλλά και δεν θα αρνείται τον κοινωνικό έλεγχο σε κρίσιμους τομείς. «Η Ελλάδα πρέπει να οικοδομήσει μια οικονομία εξωστρεφή, που να μπορεί να αντέξει στον διεθνή ανταγωνισμό και να παρακολουθήσει τις διαφαινόμενες διαδικασίες ταχύτερης και βαθύτερης ενοποίησης της Ευρωζώνης που διαφαίνονται, να παράγει προϊόντα υψηλής ποιότητας και αξίας, να ενσωματώνει τη γνώση, να στηρίζεται στο ανθρώπινο δυναμικό και να δημιουργεί σταθερές θέσεις εργασίας» σημειώνει σχετικά.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης αναφέρεται, επίσης, στο «ιστορικό προνόμιο» που δίνεται σε μια… συνειδητοποιημένη Αριστερά να γίνει «η δύναμη της ​δημιουργικής εργασίας, της γνώσης και της υγιούς επιχειρηματικότητας και να ​θεμελιώσει ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο», υπερνικώντας «​δισταγμούς, ταλαντεύσεις και προχειρότητες».

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Η Μαφία του αλκοόλ σπέρνει «μπόμπες» στη νύχτα

Διαλόγους-σοκ των μελών της Μαφίας που παράγει και διακινεί παράνομα νοθευμένα ποτά τόσο στα νησιά όσο και στην Αττική αποκαλύπτει η «Νέα Σελίδα». «Τουλάχιστον το 60% των ποτών που σερβίρονται σε μπαρ και νυχτερινά μαγαζιά είναι παράνομο. Από τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας προκύπτει ότι η εμπορία παράνομων οινοπνευματωδών ποτών αποφέρει τεράστια κέρδη και, κατ’ επέκταση, έχει περάσει στον έλεγχο δύο τριών μεγάλων κυκλωμάτων που τροφοδοτούν με “μπόμπες” σχεδόν το σύνολο των νυχτερινών κέντρων» αναφέρει υψηλόβαθμο στέλεχος της Οικονομικής Αστυνομίας κάνοντας λόγο για ένα τεράστιο «πελατολόγιου» του κυκλώματος από την Κέρκυρα μέχρι την Κρήτη.

Και επίσης όπως κάθε Κυριακή μια μεγάλη εκδοτική προσφορά από τις εκδόσεις Λιβάνη.

«Γυναίκες θάλασσες», ένα μυθιστόρημα για τον έρωτα, το μίσος και τη μοίρα.

Χίος, 1979. Νίσυρος, 2012. Σύρος 2013.

Τρία νησιά. Τρεις γυναίκες. Τρία καλά κρυμμένα μυστικά.