Νίκος Μαυρίκος: Aπελευθερώθηκε από τους απαγωγείς του4 Ιανουαρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 12:50 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 2:35 μμ


O Πειραιώτης επιχειρηματίας Νίκος Μαυρίκος, βρίσκεται στη ΓΑΔΑ, από το πρωί και καταθέτει στους αρμόδιους αστυνομικούς.

Ο Νίκος Μαυρίκος, είχε απαχθεί στις 27/12/2018 έξω από το σπίτι του στην Ακτή Θεμιστοκλέους στον Πειραιά κι έκτοτε τα ίχνη του είχαν χαθεί.

Το χρονικό

 

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι τέσσερις εύσωμοι άνδρες με καλυμμένα χαρακτηριστικά πλησίασαν τον επιχειρηματία στην ακτή Θεμιστοκλέους στον Πειραιά την ώρα που εκείνος κατευθυνόταν προς τη μηχανή του.

Mέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, οι δράστες -που σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες φορούσαν μπλούζες που έγραφαν ΕΚΑΜ- ακινητοποίησαν τον επιχειρηματία ο οποίος είχε μόλις βγει από την πολυκατοικία που διαμένει και κατευθυνόταν προς το όχημα του.

Εν συνέχεια, τον έβαλαν με τη βία σε μαύρο όχημα μάρκας Volkswagen και απομακρύνθηκαν με ταχύτητα.

Μέχρι στιγμής, οι δράστες δεν έχουν επικοινωνήσει με την οικογένεια του θύματος ή την Αστυνομία.

Οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα και ιδιαίτερα ότι έχει να κάνει με τις επαγγελματικές δραστηριότητες του επιχειρηματία.

Δεν είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους οι δράστες

Βέβαια γνωστό είναι πως οι δράστες δεν είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους και για το λόγο αυτό οι αστυνομικοί δεν μπορούν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο να ήταν μεταμφιεσμένοι και μάλιστα να φορούσαν μάσκες σιλικόνης.

Η ταυτότητα του επιχειρηματία

Πρόκειται για ιδιοκτήτη μεγάλης εταιρείας, κοντά στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιά, που τροφοδοτούσε ναυτιλιακές εταιρείες –κυρίως με κρουαζιερόπλοια- με ποτά, πούρα και άλλα είδη. Επίσης ήταν πρώην συνιδιοκτήτης εργοστασίου παραγωγής τσιγάρων στο Ντουμπάι, για το οποίο υπήρξε έλεγχος από την ΕΛ.ΑΣ το 2016 σε σχέση με κύκλωμα λαθρεμπορίας τσιγάρων με προορισμό την Μ. Βρετανία.

 

Ακόμα, υπήρξε κάτοχος παλαιότερα τεσσάρων πλοίων μεταφοράς τσιγάρων αλλά και συμμέτοχος τα τελευταία χρόνια σε γνωστή αλυσίδα αρτοποιείων που είχε βρεθεί στο στόχαστρο των ελεγκτικών αρχών. Επιπλέον, διατηρούσε ορισμένες επαφές -χωρίς οποιαδήποτε ποινική εμπλοκή- με πρώην κρατουμένους των φυλακών Κορυδαλλού αλλά και με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Χρύσα Δρακάκη: Ράκος η Playmate – σύντροφος Μαυρίκου (photos-video)

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Νίκος Μαυρίκος: Τι βλέπουν οι αρχές πίσω από την μυστήρια αρπαγή