Νίκος Μαυρίκος: Τι βλέπουν οι αρχές πίσω από την μυστήρια αρπαγή2 Ιανουαρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 9:23 πμ · Τελευταία τροποποίηση: 9:23 πμ


Νίκος Μαυρίκος: Απόλυτη σιωπή από τους απαγωγείς του Πειραιώτη επιχειρηματία Ν. Μαυρίκου, καθώς εδώ και 7 ημέρες οι δράστες δεν έχουν ουδεμία επικοινωνία με τους συγγενείς του απαχθέντος προκειμένου να εκθέσουν τα αιτήματα τους για την απελευθέρωση του.

Έπειτα από αυτή την πολυήμερη σιωπή, οι αστυνομικοί που έχουν στήσει το στρατηγείο τους στο σπίτι του απαχθέντος εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο, οι απαγωγείς να διαπραγματεύονται απευθείας με το γνωστό επιχειρηματία.

Κανείς δεν γνωρίζει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του 51χρονου

Άλλωστε οι μόνοι άνθρωποι που θα μπορούσαν οι κακοποιοί να διαπραγματευτούν την απελευθέρωση του γνωστού επιχειρηματία, είναι η μητέρα του, ο εξάδελφος του και η συμβία του, γνωστό μοντέλο.

Ωστόσο, κανείς από αυτούς δεν γνωρίζει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του 51χρονου και βέβαια ουδεμία πρόσβαση έχουν στους λογαριασμούς του. Κατά συνέπεια οι αστυνομικοί με βάση τη λογική συνάφεια και την πορεία των ερευνών, εξετάζουν με μεγάλη πιθανότητα το ενδεχόμενο οι απαγωγείς να διαπραγματεύονται απευθείας με τον 51χρονο.

Οι κακοποιοί αποφεύγουν εσκεμμένα την επικοινωνία με την οικογένεια;

Στην περίπτωση που ισχύει κάτι τέτοιο, τότε οι κακοποιοί αποφεύγουν την έκθεση τους απέναντι στην αστυνομική έρευνα, καθώς διαφορετικά θα ήταν αναγκασμένοι να έχουν μια μορφή επικοινωνίας με συγγενείς του επιχειρηματία και κατά συνέπεια οι αστυνομικοί θα είχαν μια ευκαιρία συλλογής στοιχείων για την ταυτότητα τους.

Πάντως πολλές ελπίδες έχουν στηρίξει οι ερευνητές της Ασφάλειας στην κατάθεση της οικιακής βοηθού του Ν. Μαυρίκου, η οποία άλλωστε ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τους απαγωγείς του εργοδότη της, καθώς εκείνη την ώρα τον συνόδευε μέχρι το αυτοκίνητο του, μεταφέροντας κάποια πράγματα που θα έπαιρνε μαζί του.

Τι «φωτογραφίζει» η οικιακή βοηθός 

Στην κατάθεση που έχει δώσει η συγκεκριμένη γυναίκα, περιγράφει με λεπτομέρειες τον έναν από τους τρεις σωματώδεις άνδρες, που έβαλαν στην κυριολεξία «σηκωτό» τον γνωστό επιχειρηματία μέσα στο αυτοκίνητο τους και εξαφανίστηκαν από την Ακτή Θεμιστοκλέους στον Πειραιά.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Δολοφονία Πειραιάς: Έτσι ξεκίνησε ο καβγάς και βγήκε το όπλο (video)

Δεν είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους οι δράστες

Βέβαια γνωστό είναι πως οι δράστες δεν είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους και για το λόγο αυτό οι αστυνομικοί δεν μπορούν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο να ήταν μεταμφιεσμένοι και μάλιστα να φορούσαν μάσκες σιλικόνης.