Ντογιάκος: Τα στοιχεία που εξετάζει η Αντιτρομοκρατική πίσω από την επίθεση με βόμβα (video)14 Νοεμβρίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 3:04 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 3:04 μμ


Στα εγκληματολογικά εργαστήρια εξετάζεται ατόφιος ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που τοποθετήθηκε έξω από το σπίτι του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, στο Βύρωνα, αλλά δεν εξερράγη.

Αναζητούνται δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό, ενώ εξετάζεται και το κλεμμένο μοτοποδήλατο το οποίο είχαν παγιδεύσει με την αυτοσχέδια βόμβα.

Τρία στοιχεία, σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, υποδεικνύουν ότι πίσω από την απόπειρα κρύβεται η Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς.

  • Το πρώτο στοιχείο είναι το ότι μέσα στην κατσαρόλα υπήρχε δοχείο με εκρηκτική ύλη, κάτι που θεωρείται πάγια τακτική των Πυρήνων της Φωτιάς.
  • Το δεύτερο στοιχείο είναι η κατσαρόλα, την οποία έχουν χρησιμοποιήσει οι τρομοκράτες της συγκεκριμένης οργάνωσης σε αρκετές επιθέσεις,
  • ενώ το τρίτο είναι ότι σε προγενέστερη προκήρυξη είχαν στοχοποιήσει τον κ. Ντογιάκο μετά την βομβιστική ενέργεια εναντίον της κ. Τσατσάνη στην οδό Ιπποκράτους στο κέντρο της Αθήνας στις 13 Οκτωβρίου του 2016.

Τι εκτιμούν στην Αντιτρομοκρατική

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι οι δράστες δεν είχαν εμπειρία να ολοκληρώσουν την τρομοκρατική επίθεση, όχι από λάθος του κατασκευαστή της βόμβας αλλά επειδή τα επιχειρησιακά μέλη άφησαν το μηχανάκι να πέσει, έξω από την οικία του κ. Ντογιάκου, με αποτέλεσμα αυτό να γύρει, η συνδεσμολογία να μετακινηθεί και να μην σημειωθεί η έκρηξη.

Δείτε το ρεπορτάζ της ΕΡΤ1:

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»Ντογιάκος: Η ΕΛ.ΑΣ. «βλέπει» νεαρούς και άπειρους πίσω από την επίθεση με βόμβα (video)