Ο «Άη Βασίλης» στην πορεία για την Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο6 Δεκεμβρίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 6:51 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 6:51 μμ


Μια παράξενη εικόνα ενός  «αντισυμβατικού» Αη – Βασίλη κάνει το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες. Πρόκειται για έναν άνδρα που συμμετέχει στην πορεία μνήμης του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ο οποίος σκοτώθηκε δέκα χρόνια πριν από τα πυρά αστυνομικού. 

Ο γενειαφόρος άνδρας όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω καταγράφηκε από φωτογράφο του sooc σήμερα 6 Δεκεμβρίου να συμμετέχει στην πορείας μνήμης για την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Ο Αη – Βασίλη κρατάει μια σφεντόνα στο ένα χέρι και …πέτρες στο άλλο.

Οι μάχες και ο πετροπόλεμος

Η πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου είχε ξεκινήσει όταν ξέσπασαν μάχες σώμα με σώμα και πετροπόλεμος στην πλατεία Κοραή και στην συνέχεια οι συγκρούσεις μεταφέρθηκαν στην οδό Σταδίου όπου οι άνδρες των ΥΜΕΤ με την χρήση χημικών κατάφεραν να απωθήσουν τους κουκουλοφόρους. Η αστυνομία προχώρησε συνολικά σε δέκα προσαγωγές.

Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα στο κέντρο της Αθήνας. Κουκουλοφόροι έσπασαν τον πεζόδρομο της Κοραή. Νέα συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 18:00.

Η αστυνομία έχει λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, με 5.000 αστυνομικούς στους δρόμους, drones και «μυστικούς» αστυνομικούς να περιπολούν, κυρίως στα Εξάρχεια και την περιοχή γύρω από το Πολυτεχνείο.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»:

Γρηγορόπουλος: Επεισόδια στην πορεία – Έσπασαν με βαριοπούλες πεζοδρόμια (video)