Νέα «βόμβα» από τον δολοφόνο της Δώρας Ζέμπερη: Κατονόμασε μεγαλοδικηγόρο πρώην βουλευτή ως ηθικό αυτουργό του εγκλήματος

15

Νέα τροπή λαμβάνει η υπόθεση της δολοφονίας της Δώρας Ζέμπερη καθώς ο καθ’ ομολογία δράστης  Μανώλης Σοροπίδης προχώρησε σε νέο υπόμνημα στο οποίο κατονομάζει τον άνθρωπο που βρίσκεται πίσω από το έγκλημα.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, που επικαλείται πληροφορίες μέσα από τις φυλακές Δομοκού, στο νέο έγγραφο κατονομάζει το «αφεντικό» όπως τον χαρακτήριζε σε προηγούμενο υπόμνημά του. Πρόκειται για έναν γνωστό μεγαλοδικηγόρο της Αττικής, ο οποίος στο παρελθόν υπήρξε βουλευτής.

Οι αρχές θα διερευνήσουν κατά πόσο ευσταθούν οι ισχυρισμοί του, ωστόσο, είναι βέβαιο πως η υπόθεση αποκτά ξεχωριστό ενδιαφέρον, καθώς όσα υποστηρίζει ο δράστης προκαλούν «σεισμό».

Εν τω μεταξύ ένα χειρόγραφο σχεδιάγραμμα -χάρτης, του σημείου όπου πριν από λίγους μήνες, δολοφονήθηκε με 14 μαχαιριές, η Δώρα Ζέμπερη, έδωσε στις αρχές ο άνδρας που τη σκότωσε.

Συγκεκριμένα, ο Μανώλης Σοροπίδης, στις 15 Δεκεμβρίου έγραψε ένα 38σελιδο υπόμνημα στον ανακριτή. Μία εβδομάδα αργότερα, ο 18ος ανακριτής τον κάλεσε στο γραφείο του για συμπληρωματική απολογία, κατά την οποία ο Σοροπίδης υποστήριξε ότι δύο άνδρες του έδωσαν την εντολή να σκοτώσει την άτυχη εφοριακό, λόγω της θέσης που είχε στην Εφορία.