Ο Ρουβίκωνας άνοιξε «γραφεία» στην Φιλοσοφική -Τι απαντά η Σχολή11 Οκτωβρίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 3:42 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 3:42 μμ


Αυθαίρετη κίνηση ορισμένων ομάδων χαρακτήρισε τη δημιουργία «γραφείου» του Ρουβίκωνα μέσα στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών η πρόεδρος του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, Μαρίζα Φουντοπούλου, μιλώντας στον Real FM.

«Σε καμία περίπτωση δεν ζητήθηκε άδεια να γίνει αυτό. Υπάρχουν ομάδες οι οποίες αυθαιρετούν και λειτουργούν ελεύθερα. Τα πανεπιστήμια λειτουργούν με έναν τρόπο που έχει παρανοηθεί σε ό,τι έχει να κάνει με το άσυλο, με αποτέλεσμα ο καθένας θεωρεί ότι μπορεί να μπαίνει μέσα και να ανοίγει ένα γραφείο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Σέβομαι την αναγνωρισιμότητά της και την ταυτότητά της. Αυτό σημαίνει ότι οποιαδήποτε ομάδα έχει αναγνωριστεί και έχει καταστατικό λειτουργίας θα πρέπει μέσα στα πανεπιστήμια να βρίσκει χώρους στέγασης;», πρόσθεσε.

Η κ.Φουντοπούλου συμπλήρωσε πως «ο νόμος για τα πανεπιστήμια αλλάζει κάθε φορά που αλλάζει μία πολιτική κατάσταση. Σύμφωνα με το νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει αυτή τη στιγμή, δεν μπορεί κανείς να κάνει κάτι, διότι στο πλαίσιο του ασύλου δίνει την ελευθερία έκφρασης και διατύπωσης απόψεων. Επομένως, υπάρχουν ομάδες που μπορεί να θεωρήσουν ότι αυτή τη στιγμή εκφράζουν ιδεολογικές απόψεις. Το νομοθετικό πλαίσιο δεν δίνει καμία δυνατότητα και κανένα εργαλείο αντίδρασης σε οποιαδήποτε πρυτανική αρχή».

Ωστόσο, η πρόεδρος του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας σημείωσε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει ανάλογο περιστατικό.

«Κάθε Τετάρτη από τις 10.00 έως τις 13.30 θα βρισκόμαστε στο στέκι μας»

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με ανάρτηση του Ρουβίκωνα στα social media, η ομάδα «εγκαινιάζει» νέο στέκι της στην Φιλοσοφική Σχολή. Στη σχετική δημοσίευση η λεζάντα γράφει: «Κάθε Τετάρτη από τις 10.00 έως τις 13.30 θα βρισκόμαστε στο στέκι μας στη Φιλοσοφική του ΕΚΠΑ»