Παραιτήθηκε ο Αμβρόσιος18 Αυγούστου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 12:32 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 12:46 μμ


Παραιτήθηκε από τη θέση του μητροπολίτη Καλαβρύτων ο Αμβρόσιος, μετά την υπογραφή του στις 17 Αυγούστου,ενώ σήμερα τέλεσε την τελευταία του λειτουργία.

Κατά καιρούς σάλο έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του, καθώς ο Αμβρόσιος δεν έχει διστάσει να επιτεθεί σε άτομα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, κάτι που τον οδήγησε ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Επίσης, την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ είχε προκαλέσει η δήλωσή του πριν τις εκλογές που καλούσε πιστούς να «δώσουν την χαριστική βολή» στο τότε κυβερνών κόμμα.

Σε παλιότερες δηλώσεις του είχε κατηγορήσει τον Αλέξη Τσίπρα για την εθνική τραγωδία στο Μάτι, γιατί είναι… άθεος.

Το βιογραφικό του

Γεννήθηκε το 1938 στην Πάτρα την 25ην Απριλίου 1961 εκάρη Μοναχός, την 31ην Μαΐου 1961 Διάκονος, την 17ην Ιουλίου 1963 Πρεσβύτερος, την 17ην Αυγούστου 1976 εξελέγη Μητροπολίτης Ταλαντίου και την 12ην Οκτωβρίου 1978 εξελέγη Μητροπολίτης της ιστορικής Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας και σαν σήμερα το 1978 ενθρονίσθηκε στο Αίγιο.

Διετέλεσε Προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Χωροφυλακής και Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου και έχει δημοσιεύσει πολλές μελέτες, κυρίως ιστορικού και αντιαιρετικού περιεχομένου.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Αμβρόσιος: Απίστευτο παραλήρημα κατά Τσίπρα – «Δώστε του τη χαριστική βολή»