Το παρασκήνιο με Σαββίδη και Μάρη4 Μαρτίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 2:37 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 2:39 μμ


Το τελευταίο διάστημα δημοσιεύματα ήθελαν τις σχέσεις του Ιβάν Σαββίδη και την 24 MEDIA του Δημήτρη Μάρη να έχουν διαταραχθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του επιχειρηματία που επικαλείται το newsbeast.gr, τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Ο Ιβάν Σαββίδης, σύμφωνα με συνεργάτες του, δεν προτίθεται να αποχωρήσει από την εφημερίδα «Έθνος» .

Μάλιστα, στο τραπέζι των συζητήσεων, από τη στιγμή που κατέχει το 100% των μετοχών, έχει πέσει η πρόταση να αναλάβει εξ ολοκλήρου την έκδοση της εφημερίδας.

Τι έγραφαν τα δημοσιεύματα

Δυσλειτουργίες παρουσιάστηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνύπαρξη του Ιβάν Σαββίδη και του Δημήτρη Μάρη στο Έθνος. Από την πλευρά Σαββίδη η λύση που προτάθηκε είναι ένα βελούδινο «διαζύγιο» με δύο ενδεχόμενα. Είτε να αναλάβει την εφημερίδα ο ιδιοκτήτης της 24Media καταβάλλοντας ένα ποσό ως αποζημίωση, είτε ο όμιλος του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ να αναλάβει και το μάνατζμεντ, με την πλήρη αποχώρηση του Μάρη και των ανθρώπων του.

Την προηγούμενη Παρασκευή οι δύο πλευρές κατέληξαν σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» σε μια καταρχήν συμφωνία. Ο ιδιοκτήτης της 24Media θα έπαιρνε εκτός από το μάνατζμεντ και την ιδιοκτησία του Έθνους, ενώ ο Σαββίδης θ’ αποχωρούσε λαμβάνοντας μία αποζημίωση λίγο πάνω από 4 εκατ. ευρώ. Αυτό που επέμενε ήταν να αποτυπωθεί η εν λόγω συμφωνία εγγράφως και να γίνει δεσμευτική (τρόπος καταβολής χρημάτων, χρονικές προθεσμίες, κλπ). Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες η συμφωνία δεν έχει γίνει ακόμα δεσμευτική.

Το λιγότερο πιθανό σενάριο είναι να συνεχιστεί η συνύπαρξη Σαββίδη – Μάρη και η έκδοση του Έθνους με τη σημερινή της μορφή. Το πιθανότερο σενάριο όμως είναι το «διαζύγιο». Πάντως από την πλευρά του Πόντιου επιχειρηματία διευκρινίζεται πως αν η εφημερίδα περάσει πλήρως στα χέρια του η έκδοσή της θα συνεχιστεί κανονικά. Συνεργάτες του υποστηρίζουν πως έχουν ήδη βρεθεί τα γραφεία που θα στεγάσουν τη νέα έκδοσή της.