Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για το γραφείο του Ρουβίκωνα στη Φιλοσοφική18 Οκτωβρίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 6:38 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 7:08 μμ


Την διενέργεια έρευνας για την τέλεση αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων με αφορμή την παρουσία του Ρουβίκωνα στη Φιλοσοφική, ζήτησε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Η προκαταρκτική εξέταση που διατάχθηκε έχει σκοπό να αξιολογήσει τα στοιχεία της υπόθεσης ώστε να διαπιστωθεί αν προκύπτουν ή όχι αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα από την παρουσία του Ρουβίκωνα στους χώρους του Πανεπιστημίου της Αθήνας.

Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει προς τους εισαγγελείς καμία γραπτή ή προφορική αναφορά για το θέμα από τις πρυτανικές αρχές του πανεπιστημίου, οι οποίες σύμφωνα με τον νόμο είναι και οι μόνες αρμόδιες να ενημερώσουν αν τίθεται ζήτημα διάπραξης αδικημάτων εντός των χώρων του ιδρύματος.

Η παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου έχει αφετηρία της δημοσιεύματα και ρεπορτάζ στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Φιλοσοφική: Ο Ρουβίκωνας επανακατέλαβε το γραφείο 516 – Οι καθηγητές αντιδρούν (photos – videos)