Πάτρα: Πνιγμός το αίτιο θανάτου του βρέφους13 Φεβρουαρίου 2020 · Ώρα δημοσίευσης: 2:17 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 2:17 μμ


Πνιγμό στη θάλασσα δείχνει, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η ιατροδικαστική εξέταση στη σορό του βρέφους που βρέθηκε νεκρό το μεσημέρι της Τετάρτης, στην περιοχή της πλαζ, στην Πάτρα.

Επίσης μυστήριο παραμένει τι οδήγησε τη νεαρή μητέρα του να εγκαταλείψει το παιδί της στην παραλία της Αγυάς.

Ερωτήματα υπάρχουν γιατί και πώς έφυγε από το νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας» χωρίς να πάρει εξιτήριο. Ένα ακόμη στοιχείο που συγκλονίζει είναι ότι στους εννέα μήνες που κυοφορούσε κανείς από τους οικείους της δεν είχε αντιληφθεί την εγκυμοσύνη της.

Σήμερα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα όπου της ασκήθηκαν διώξεις και στη συνέχεια θα πάει στον ανακριτή όπου θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για την πράξη της.

Ο δικηγόρος της Γιάννης Αποστολόπουλος, που ήρθε σε επαφή με τη μητέρα μίλησε στην ΕΡΤ, επισημαίνοντας ότι η όλη υπόθεση κινείται «πέρα από τα όρια του νου» και αναφέρθηκε σε ειδική διάταξη που λαμβάνει υπ όψη την σωματική και ψυχική διατάραξη μια γυναίκας που μόλις έχει γεννήσει. Υπογράμμισε ότι η μητέρα χρειάζεται ψυχολογική υποστήριξη και διατύπωσε την πεποίθηση του ότι όχι μόνο δεν έχει καταλάβει τι της αποδίδεται αλλά και τι πράγματι έχει διαπράξει.

Η μητέρα εντοπίστηκε στο σπίτι της από τις λιμενικές Αρχές και κρατήθηκε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πατρών, όπου και ομολόγησε την πράξη της. Με απόφαση του διοικητή της 6ης υγειονομικής περιφέρειας, έχει διαταχθεί η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διευκρινιστεί κάτω από ποιες συνθήκες έφυγε μία μητέρα από δημόσιο νοσοκομείο της Πάτρας, χωρίς να έχει πάρει εξιτήριο.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Πάτρα: Στον εισαγγελέα η 27χρονη που εγκατέλειψε το βρέφος