Πάτρα: Τη Δευτέρα απολογείται η 27χρονη μητέρα – Τι λέει ο δικηγόρος της (video)13 Φεβρουαρίου 2020 · Ώρα δημοσίευσης: 8:16 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 8:21 μμ


Τη Δευτέρα αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή η 27χρονη μητέρα του βρέφους, η οποία κατ΄ομολογία της το άφησε και ξεψύχησε στην πλαζ της Αγυιάς στην Πάτρα.

Εναντίον της νεαρής κοπέλας, που νοσηλεύεται φρουρούμενη στο νοσοκομείο, ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως.

Επίσης, αναμένεται και το πόρισμα της ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, μετά από αίτημα του δικηγόρου της 27χρονης, Γιάννη Αποστολόπουλου.

«Έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, παράβαση του άρθρου 299. Η πρώτη υπερασπιστική γραμμή μας λοιπόν, σε νομικό πάντα επίπεδο, είναι ότι δεν συντρέχει περίπτωση ανθρωποκτονίας, αλλά παράβαση του ειδικού άρθρου του Ποινικού Κώδικα, της παιδοκτονίας, του άρθρου 303. Είναι ένα άρθρο που προβλέπει περιπτώσεις θανάτωσης βρέφους από τη μητέρα κατά τη διάρκεια του τοκετού ή κατά τον αμέσως επόμενο χρόνο, όσο διαρκεί η οργανική διατάραξη. Ένα ειδικό άρθρο, που πρέπει να σας τονίσω, παρά την αρκετά μεγάλη τροποποίηση που δέχτηκε ο Ποινικός μας Κώδικας τον Ιούλιο του 2019, η διάταξη αυτή του 1951 δεν τροποποιήθηκε και αυτόφια μεταφέρθηκε στον καινούριο Ποινικό Νόμο. Δυστυχώς, θεωρώ ότι η δίωξη που ασκήθηκε δεν ανταποκρίθηκε στις συγκεκριμένες περιπτώσεις. Δεν είναι δυνατόν μία μητέρα που αποφασίζει να συνεχίσει την εγκυμοσύνη της, να μην προβεί σε διακοπή της κυήσεως, να γεννήσει το παιδί, ξαφνικά αποφασίζει να το δολοφονήσει όπως μπορεί να το κάνει οποιοσδήποτε άσχετος με την ιδιότητα της μητέρας», δήλωσε ο συνήγορος της 27χρονης.

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1:

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Πάτρα: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία σε βάρος της μητέρας του βρέφους