Πετροπόλεμος και χημικά στην πορεία για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο

6

Ενταση επικράτησε στις 12 το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, ενώ ήταν προγραμματισμένο το μαθητικό συλλαλητήριο για την επέτειο εννέα ετών από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Κουκουλοφόροι πετούν πέτρες σε άντρες των ΜΑΤ στα Προπύλαια, λίγο πριν ξεκινήσει η μαθητική πορεία διαμαρτυρίας, για τα εννιά χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, το Δεκέμβρη του 2008, στο κέντρο της Αθήνας, Τετάρτη 06 Δεκεμβρίου 2017. Εννιά χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια από αστυνομικό. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΛΑΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Ατομα που φορούσαν κουκούλες επιτέθηκαν με πέτρες σε διμοιρία των ΜΑΤ που βρίσκονταν στα Προπύλαια. Οι αστυνομικοί του απώθησαν, βγια να έρεθιε η αντεπίσθεση των κουκουλοφόρων με περισσότερες πετρές και τη χρήση χημικών από τους άνδρες της ΕΛΑΣ. Τα επεισόδια μεταφέρθηκαν στη συνέχεια στις οδούς Ακαδημίας και Μασσαλίας με τα νεαρά άτομα να εκτοξεύουν φωτοβολίδες εναντίον των ΜΑΤ. Οδοφράγματα από κάδους σκουπιδιών και λαμαρίνες στήθηκαν στην οδό Πανεπιστημίου, ενώ οι δρόμοι που οδηγούν στο κέντρο είναι κλειστοί. Eδώ και λίγη ώρα τα πράγματα φαίνεται να ηρέμησαν ενώ ξεκίνησε και η μαθητική πορεία στην οποία συμμετέχουν περίπου 1000 άτομα. Στη μια και μισή το μεσημέρι η ένταση μεταφέρθηκε στην πλατεία Συντάγματος. Με το που έφτασε η κεφαλή της πορείας,  δεκάδες άτομα με κουκούλες εκτόξευσαν για άλλη μια φορά πέτρες εναντίον των ανδρών των ΜΑΤ.