Προκαλεί η Άγκυρα: Έστειλαν πλοία να συνοδεύουν τα γεωτρύπανα στη Μεσόγειο23 Ιουλίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 8:10 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 8:10 μμ
tourkia2


Εικόνες από τα τουρκικά γεωτρύπανα στην ανατολική Μεσόγειο, τα οποία παρακολουθούνται στενά από το πολεμικό ναυτικό της Τουρκίας κάνουν το γύρο του διαδικτύου. Για μια ακόμα φορά η γειτονική μας χώρα προκαλεί σε μια προσπάθεια να κάνει επίδειξη ισχύος.

Επίδειξη ισχύος από τον Ερντογάν

Οι δορυφορικές εικόνες από την περιοχή, όπου φαίνονται οι ακριβείς τοποθεσίες των δύο τουρκικών γεωτρυπάνων, Γιαβούζ και Πορθητή δημοσιεύτηκαν από το Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας. 

Σύμφωνα με το τουρκικό ΥΠΑΜ «το πολεμικό μας ναυτικό παρακολουθεί συνεχώς και αδιάκοπα τα πλοία μας στην Ανατολική Μεσόγειο που διεξάγουν εργασίες γεώτρηση από αέρος με μη επανδρωμένα αεροσκάφη τύπου Bayraktar TB-2, αεροπλάνα και ελικόπτερα του λιμενικού, από θαλάσσης με υποβρύχια, κορβέτες και τορπιλάκατους και υπό θαλάσσης με υποβρύχια».

Δεν κάνει πίσω ο Ερντογάν πάρα τις κυρώσεις της ΕΕ

Όλα αυτά ενώ η ΕΕ έχει ήδη ανακοινώσει κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας. Ο Ερντογάν πάντως να δείχνει αμετανόητος, παρά το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι είναι δυσαρεστημένοι μαζί του. Παράλληλα πολλά είναι τα «αγκάθια» και στην γεωπολιτική σκακιέρα αναφορικά με τις ΗΠΑ και τους S400 που εξακολουθεί να… παραλαμβάνει καθημερινά η Άγκυρα.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»:

Ερντογάν: Εμφανίστηκε μετά τις φήμες για τον θάνατό του