Προσοχή με το «κτηματολόγιο» – Μεγάλη απάτη14 Ιουνίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 2:15 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 3:04 μμ
kthmatologio


Κτηματολόγιο: Δεν είναι η πρώτη φορά που επιτήδειοι προσπαθούν να αποσπάσουν χρήματα από ηλικιωμένους, εξαπατώντας τους και αιφνιδιάζοντας τους μέσα στα σπίτια τους.

Πως στήνεται η απάτη με το «κτηματολόγιο» 

Σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Νέας Σελίδας», στο στόχαστρο των αετονύχηδων, μπήκε μια 87χρονη στο Μαρούσι της οποίας  την πόρτα χτύπησαν νωρίς το πρωί υποστηρίζοντας ότι είναι από το «κτηματολόγιο».

Η ανυποψίαστη γυναίκα άνοιξε και άφησε τον καλοβαλμένο κύριο να μπει στο διαμέρισμά της.

«Κυρία Μαρία σε αναζητώ από χθες για το κτηματολόγιο. Δεν προλαβαίνουμε, αύριο λήγει η προθεσμία και πρέπει σήμερα να πληρώσεις 1.800 ευρώ αλλιώς θα επιβαρυνθείς με πρόστιμο. Φυσικά αυτά τα χρήματα θα τα πάρεις πίσω σε λίγες μέρες. Έχεις χρήματα στο σπίτι ή θέλεις να πάμε μαζί σε μια τράπεζα να κάνουμε ανάληψη», την ρωτά ο υποτιθέμενος υπάλληλος του κτηματολογίου.

Η επιμονή του «δήθεν υπάλληλου του κτηματολογίου»

Σαστισμένη η ηλικιωμένη του απαντά πως έχει αναθέσει στη φοροτεχνικό της να τακτοποιήσει αυτό το ζήτημα και καλύτερα να μιλήσει μαζί της. Τότε εκείνος προσποιείται πως καλεί στο τηλέφωνο και μιλά με τη φοροτεχνικό η οποία, όπως υποστήριξε, του είπε ότι είναι απασχολημένη και τον εξουσιοδότησε να αναλάβει εκείνος την υπόθεση.

Η ηλικιωμένη δεν έχει πειστεί και του ζητά να καλέσουν στο τηλέφωνο και τον δικηγόρο ανιψιό της. Εκείνη την ώρα ο «υπάλληλος του κτηματολογίου» της ζητά να του φέρει ένα στυλό για να κρατήσει σημειώσεις. Μέχρι η 87χρονη να επιστρέψει με το στυλό εκείνος είχε βγάλει την πρίζα του τηλεφώνου. Νεκρό το τηλέφωνο και η κλήση στον ανιψιό ματαιώνεται.

Ξαφνικά χτυπά το κουδούνι μια φίλη της κας Μαρίας και τότε ο αλλόκοτος επισκέπτης της θυμάται πως στο αυτοκίνητο έχει αφήσει το χαρτί, για το κτηματολόγιο και πρέπει να πάει να το φέρει. Δεν επέστρεψε ποτέ.

Προσοχή λοιπόν γιατί η κα Μαρία μπορεί να μην ήταν το πρώτο κρούσμα ούτε το τελευταίο. Κανείς δεν θα έρθει ποτέ από το κτηματολόγιο στο σπίτι μας να μας ζητήσει χρήματα. 

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»:

EOΦ: Επείγουσα προειδοποίηση για καλλυντικό με αντιγηραντική δράση