Πτώσεις ελικοπτέρων: Οι τραγωδίες που σόκαραν την Ελλάδα (video)22 Αυγούστου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 7:59 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 7:59 μμ


Με αφορμή την τραγωδία στον Πόρο μετά την πτώση του ελικοπτέρου και τον θάνατο των τριών ανθρώπων, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open κάνει αναδρομή στα δυστυχήματα που συγκλόνισαν τη χώρα.

Σύμφωνα με τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, κυβερνήτη Πολιτικής Αεροπορίας και πρόεδρο της Ένωσης Χειριστών, τα καλώδια εμπλέκονται στο 70% των πτώσεων ελικοπτέρων.

Οι πτώσεις ελικοπτέρων που σόκαραν την Ελλάδα είναι:

  • στις 15 Σεπτεμβρίου 1994, στη Δράμα
  • στις 19 Απριλίου 2017, στην Ελασσόνα
  • στις 23 Ιουνίου 2017, στον Σχοινιά

Από τα παραπάνω δυστυχήματα τον θάνατο έχουν βρει 16 άνθρωποι και χαρακτηριστικό όλων είναι ότι η πτώση προήλθε μετά από εμπλοκή καλωδίων στα ελικόπτερα.

Δείτε ο σχετικό ρεπορτάζ

Διαβάστε επίσης στη Νέα Σελίδα: Τραγωδία – Πόρος: Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του άτυχου πιλότου (video)

Πόρος: Αυτά είναι τα αποτελέσματα της νεκροψίας

Πόρος: Την πρώτη εικόνα των αποτελεσμάτων της νεκροψίας – νεκροτομής των θυμάτων του ελικοπτέρου που έπεσε στον Γαλατά, παρουσίασε το δελτίο ειδήσεων του Open και ο Αλέξανδρος Καλαφάτης.

Η αιτία θανάτου των τριών επιβαινόντων 

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, λοιπόν, ο 57χρονος Έλληνας χειριστής και πατέρας τριών παιδιών, πέθανε από κακώσεις που έφερε στον θώρακα και στο πρόσωπο. Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος και επήλθε από τη σφοδρή πρόσκρουση του ελικοπτέρου με τη θάλασσα.

Ο δεύτερος επιβαίνων, ο 56χρονος Ρώσος επιχειρηματίας, Μιχαήλ Αμπράμοφ, έφερε κακώσεις στα πόδια, στο κεφάλι και στον θώρακα. Ως αιτία θανάτου αναφέρεται από τους ιατροδικαστές η πρόκληση κακώσεων, ενώ και αυτός ο θάνατος χαρακτηρίζεται ακαριαίος.

Ο τρίτος επιβαίνων και επίσης Ρώσος, ηλικίας 24 ετών, είναι ο μόνος ο οποίος μετά την πρόσκρουση του ελικοπτέρου με το νερό, πρόλαβε να πάρει αναπνοή. Ο θάνατός του επήλθε λίγα δευτερόλεπτα αφότου άρχισε να βυθίζεται στη θάλασσα το ελικόπτερο. Και σε αυτό οι ιατροδικαστές εντόπισαν κακώσεις στο κεφάλι, στα χέρια και σε διάφορα άλλα σημεία του σώματος.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Open

Διαβάστε επίσης στη Νέα Σελίδα: Τραγωδία – Πόρος: Το συγκλονιστικό προαίσθημα του πιλότου πριν το ατύχημα (video)