Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο “αντίο” στη Νίκη Γουλανδρή (video)12 Φεβρουαρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 1:46 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 1:46 μμ


Πλήθος κόσμου έδωσε το “παρών” στην κηδεία της Νίκης Γουλανδρή, η οποία έφυγε από τη ζωή το περασμένο Σάββατο 9 Φεβρουαρίου.

Πρόσωπα από τον πολιτικό, καλλιτεχνικό και δημοσιογραφικό χώρο τίμησαν τη μνήμη της Νίκης Γουλανδρή, στην Εξόδιο Ακολουθία που τελέστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Κηφισιάς σήμερα το μεσημέρι, σε κλίμα συγκίνησης και σπαραγμού. Η Νίκη Γουλανδρή, ζωγράφος και ευεργέτιδα, έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα του Σαββάτου, σε ηλικία 94 ετών. Μαζί με τον σύζυγό της είχαν ιδρύσει το μουσείο Φυσικής Ιστορίας. 

Ήταν αντιπρόεδρος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή και του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης Γουλανδρή. Στο παρελθόν διετέλεσε υπουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών(1974), Γενική Γραμματέας Υγείας (1974), επίτιμη αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης (1975–80), και μέλος της Διεθνούς Επιτροπής για τον Πολιτισμό και την Εξέλιξη της UNESCO. Νικήτρια του βραβείου Global 500 του Περιβαλλοντικού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών το 1990, ενώ το 1991 ονοματίστηκε «Γυναίκα της Ευρώπης» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κίνημα.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Διαβάστε επίσης στη Νέα Σελίδα: Πέθανε η Νίκη Γουλανδρή