Ρουβίκωνας: Τι κατηγορίες αντιμετωπίζει το ηγετικό στέλεχος που συνελήφθη (video)22 Ιουλίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 8:30 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 8:30 μμ


Ρουβίκωνας: Στη Γενική Ασφάλεια Αττικής προσήχθη το απόγευμα της Δευτέρας ηγετικό στέλεχος της αναρχικής συλλογικότητας. Η προσαγωγή του έρχεται λίγο μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό πλημμελήματος για το αδίκημα της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, σε δύο μέλη της συλλογικότητας για την χθεσινή επίθεση στον ΣΕΒ.

Δύο οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει το στέλεχος της συλλογικότητας «Ρουβίκωνας»

Το ηγετικό στέλεχος συνελήφθη στα Εξάρχεια ύστερα από αναρτήσεις που έκανε στο διαδίκτυο, στις οποίες απειλούσε με νέες παρεμβάσεις της αναρχικής ομάδας σε τουριστικά σημεία της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτηση έγραφε: «Αν το επόμενο διάστημα κινηθούν με… μηδενικές ανοχές, θα λάβουν χώρα δεκάδες παρεμβάσεις της ομάδας στα πιο τουριστικά μέρη της πρωτεύουσας. Παρεμβάσεις που έχουν ετοιμαστεί ήδη».

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών παρενέβη μετά τις αναρτήσεις αυτές και διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, θεωρώντας το περιεχόμενο των αναρτήσεων απειλητικό.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, κατηγορείται για δύο διαφορετικά αδικήματα. Το πρώτο είναι το αδίκημα της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων και αφορά ουσιαστικά στην ανάρτηση που κάνει λόγο για παρεμβάσεις σε τουριστικά σημεία της Αθήνας. Το δεύτερο αδίκημα αφορά στην ηθική αυτουργία σε φθορά ξένης ιδιοκτησίας για την επίθεση στον ΣΕΒ. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για το αδίκημα αυτό δείχνει τη διάθεση της Δικαιοσύνης να σκληρύνει τη στάση της απέναντι στην αναρχική ομάδα «Ρουβίκωνας».

Δείτε το σχετικό βίντεο

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: 

Ρουβίκωνας: Προσήχθη στη ΓΑΔΑ ηγετικό μέλος της συλλογικότητας

Ρουβίκωνας: Επίθεση στον ΣΕΒ