Ρύθμιση οφειλών: Μισθωτοί και συνταξιούχοι θα μπορούν να εξοφλήσουν την εφορία σε 120 δόσεις



6 Σεπτεμβρίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 9:36 πμ · Τελευταία τροποποίηση: 9:39 πμ


Ένα σχέδιο που αναμένεται να βοηθήσει όσους χρωστούν στην εφορία ετοιμάζει η κυβέρνηση – Η ρύθμιση προβλέπει ότι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα μπορούν να εξοφλήσουν τα χρωστούμενα σε 120 δόσεις – Τι προβλέπει το εναλλακτικό σχέδιο

Το νέο σχέδιο που της κυβέρνησης για τα χρέη στην εφορία που έχουν μισθωτοί και συνταξιούχοι, προβλέπει εξόφληση σε έως και 120 δόσεις, σύμφωνα με σύμφωνα με την εφημερίδα “Δημοκρατία”. Η ρύθμιση χρειάζεται την έγκριση και των δανειστών, η ρύθμιση αναμένεται να δώσει βαθιά ανάσα σε εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους.

Ποιους αφορά η ρύθμιση

Με βάση τα όσα διαρρέονται η ρύθμιση για τα χρέη στην εφορία που έχουν μισθωτοί και συνταξιούχοι θα μπορούν να ρυθμιστούν με βάση τα όσα προβλέπονται ως σήμερα για τους ελεύθερους επαγγελματίες με χρέη μέχρι 50.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Στα 101,704 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο

Έτσι θα έχουν τη δυνατότητα για διαγραφή του 85% των οφειλών από προσαυξήσεις και πρόστιμα, να πληρώνουν το ποσό σε ως και 120 δόσεις με ελάχιστη δόση τα 50 ευρώ το μήνα, ενώ προβλέπεται και διαγραφή του 95% των οφειλών από πρόστιμα που έχει επιβάλει η φορολογική διοίκηση.

Η εναλλακτική λύση

Το σχέδιο έχει και εναλλακτική μορφή. Σύμφωνα με την εφημερίδα η κυβέρνηση έχει καταθέσει και δεύτερη πρόταση η οποία περιλαμβάνει λιγότερες δόσεις και αφορά σε μικρότερα χρέη.

Με βάση την πρόταση αυτή οι οφειλέτες με χρέη ως 10.000 θα μπορούν να εξοφλήσουν σε έως 36 δόσεις. Σε αυτή την περίπτωση θα μπορούν να ρυθμίσουν τα χρέη τους πάνω από 3.500.000 φορολογούμενοι με χρέη στην εφορία.