Σχολεία: Πότε ανοίγουν – Τι ώρα θα ξεκινάνε τα μαθήματα19 Αυγούστου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 12:30 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 12:30 μμ


Προς το τέλος του οδεύει το φετινό καλοκαίρι, με τον Σεπτέμβρη να πλησιάζει, άρα και τα σχολεία να κοντεύουν προς την έναρξη της νέας σεζόν.

Οι μαθητές προετοιμάζονται να αφήσουν πίσω τους τις καλοκαιρινές τους διακοπές και τις στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς και να επιστρέψουν στα θρανία.

Η επιστροφή αυτή θα γίνει, όπως κάθε χρόνο, στις 11 Σεπτεμβρίου. Η ώρα έναρξης των μαθημάτων θα παραμείνει ίδια, δηλαδή στις 08:15.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: 

Βάσεις 2019: Ανακοινώνονται τα αποτελέσματα – Οι εκτιμήσεις για 459 σχολές (πίνακες)

Kλήρωση Τζόκερ 18/8/2019: Ιδού οι τυχεροί αριθμοί

Πανελλήνιες 2019: Οι παράγοντες που καθορίζουν τις επιλογές των μαθητών

Ο Σπύρος Μιχαλούλης, σύμβουλος σταδιοδρομίας φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος 7»,στο Open, και μίλησε για τις επιλογές των μαθητών στο μηχανογραφικό.

Αλλάζουν τα κριτήρια στις επιλογές των μαθητών

Ο κ. Μιχαλούλης εξήγησε ότι τα παιδιά επέλεγαν παλιότερα με «περίεργα» κριτήρια τη σχολή που θα βάλουν στο μηχανογραφικό, όπως η σύνταξη που θα έπαιρναν μετά από πολλά χρόνια. Επίσης, τόνισε ότι τα παιδαγωγικά ήταν πριν από 10 χρόνια η πρώτη επιλογή, καθώς όσοι έδιναν ΑΣΕΠ διοριζόταν κατευθείαν.

Πλέον, όμως, οι μαθητές επιλέγουν διαφορετικά. Χαρακτηριστικό είναι ότι βασικό κριτήριο είναι το οικονομικό, καθώς πολλοί γονείς αδυνατούν να σπουδάσουν τα παιδιά τους σε άλλη πόλη.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα αλλαγές στη διαμόρφωση των βάσεων, αφού φέτος θα εισαχθούν στα πανεπιστήμια μαθητές που συγκέντρωσαν μόλις 6.000 μόρια. Με αυτό το δεδομένο υπάρχει ο φόβος ότι πολλά παιδιά δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες των μαθημάτων του πανεπιστημίου και θα παρατήσουν τη σχολή, αφήνοντας τη θέση κενή, καθώς δεν επιλέγεται ο επόμενος επιλαχών, όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες, πχ στην Κύπρο.

Δείτε το σχετικό βίντεο