Σεισμός – Κωνσταντινούπολη: Αφορά και την Ελλάδα τονίζει ο Λέκκας (video)27 Σεπτεμβρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 12:21 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 12:29 μμ


O πρόεδρος του ΟΑΣΠ και καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας, εξέφρασε την εκτίμησή του ότι ο χθεσινός σεισμός των 5,7 Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη, δεν πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους.

Ο κ. Λέκκας υπενθύμισε ότι ο σεισμός του 1999 στη Τουρκία, είχε δρομολογήσει τις εξελίξεις στην Ελλάδα και είχαμε τον σεισμό στην Αθήνα ,τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ, «Σήμερα», ο κ. Λέκκας επισήμανε ότι «ύστερα από εκείνον τον σεισμό, η παγκόσμια σεισμολογική κοινότητα διαπίστωσε ότι ένα μεγάλο ρήγμα της Ανατολίας που είναι νότια της Κωνσταντινούπολης, δεν είχε σπάσει τα τελευταία 200 χρόνια. Συνεπώς άρχισαν οι έρευνες για να διαπιστωθεί πότε περίπου θα κάνει την επανάληψή του». «Και αυτό έχει μεγάλη σημασία γιατί το συγκεκριμένο ρήγμα μαζί με αυτό του Αγίου Φραγκίσκου, είναι τα δύο μόνα ρήγματα που παρουσιάζουν επαναληψιμότητα στην δράση τους», συμπλήρωσε, προσθέτοντας:

«Μας αφορά το ρήγμα γιατί μπαίνει στο βόρειο Αιγαίο και περνά από την Χαλκιδική ως τον Μαλιακό κόλπο, αγγίζει ουσιαστικά τον ομφαλό της ελληνικής χέρσου. Οπότε σε σχέση με τον σεισμό του ‘99 μας αφορά ιδιαίτερα».

Περιμένουμε σεισμό έως 7,2 Ρίχτερ μέχρι το 2022

Τέλος, εξέφρασε επίσης την εκτίμηση και άλλων συναδέλφων του ότι «μέχρι το 2022 περιμένουμε στην Τουρκία έναν σεισμό έως και 7,2 Ρίχτερ με βάση το μήκος του ρήγματος».

Δείτε το video:

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»:

Σεισμός – Κωνσταντινούπολη: Τι είπε ο Λέκκας για το αν θα επηρεάσει την Ελλάδα (video)