Σεισμός στην Κρήτη24 Φεβρουαρίου 2020 · Ώρα δημοσίευσης: 12:49 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 3:31 μμ


Σεισμός τώρα: Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην Ιεράπετρα νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας. Η δόνηση ήταν μεγέθους 3,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. 

Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος στα 5 χιλιόμετρα, με επίκεντρο 81 χιλιόμετρα νότια της Ιεράπετρας.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»:

Σεισμός στην Κάρπαθο

Τσελέντης: Άστραψε και βρόντηξε για τους «μη ειδικούς που βγαίνουν μετά από κάθε σεισμό»

Ξέσπασε ο γνωστός σεισμολόγος Άκης Τσελέντης, με αφορμή τον σεισμό στην Τουρκία.

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, ξεκαθάρισε ότι η σημερινή σεισμική δόνηση των 5,7 Ρίχτερ δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτή της 24ης Ιανουαρίου και πάλι στη γειτονική χώρα, ενώ επιτέθηκε στους «μη ειδικούς που βγαίνουν μετά από κάθε σεισμό και κάνουν επιπόλαιες εκτιμήσεις χωρίς υπολογισμούς», όπως έγραψε χαρακτηριστικά.

Η ανάρτηση του Άκη Τσελέντη

«Επειδή η σεισμολογία είναι μία ποσοτική και όχι περιγραφική επιστήμη και βασίζεται σε υπολογισμούς Μετά από υπολογισμούς προέκυψε ότι ο σημερινός σεισμός ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΕΣΗ με το σεισμό της 24 Ιανουαρίου 2020. Αυτό οφείλεται γιατί ο σημερινός σεισμός είχε διαφορετική κατεύθυνση ολίσθησης και η περιοχή που έγινε (που υπερβαίνει τα 400km) Ουδόλως επηρεάστηκε από τις ελαστοδυναμικές τάσεις Coulomb που προκλήθηκαν από το σεισμό 6,8 της 24 Ιανουαρίου.

Η σημερινή περιοχή αξίζει την προσοχή διότι είναι σε περιοχή ρηγμάτων υψηλής σεισμικής επικινδυνότητας που είχαν δώσει σεισμό 7, 2 Ρίχτερ το 2011 στην λίμνη Βάν της Τουρκίας

Είναι επικίνδυνο μετά από κάθε σεισμό να βγαίνουν μη ειδικοί και να κάνουν επιπόλαιες εκτιμήσεις χωρίς υπολογισμούς».

Επειδή η σεισμολογία είναι μία ποσοτική και όχι περιγραφική επιστήμη και βασίζεται σε υπολογισμούς Μετά από υπολογισμούς…

Geplaatst door Akis Tselentis op Zondag 23 februari 2020