Σεισμός: Βίντεο – ντοκουμέντο από τη στιγμή της δόνησης – Έτρεχαν να σωθούν21 Ιουλίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 9:44 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 9:44 μμ


Πανικό προκάλεσε ο σεισμός που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στην Αθήνα, με επίκεντρο τη Μαγούλα. Η σεισμική δόνηση ήταν αρκετά ισχυρή, έντασης 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με αποτέλεσμα οι πολίτες να τρέχουν να βγουν έξω από τα κτήρια στα οποία βρίσκονταν.

«Δεν μπορούσαμε να ξεφύγουμε, είχαμε πέσει όλοι κάτω». Με αυτές τις λέξεις περιγράφει μια γυναίκα τη στιγμή που ξέσπασε ο σεισμός, η οποία βρισκόταν σε ένα σούπερ μάρκετ στη Χασιά.

Κάμερα ασφαλείας έχει καταγράψει τη στιγμή που ο σεισμός της περασμένης Παρασκευής μετατρέπει το σούπερ μάρκετ σε… βομβαρδισμένο τοπίο. Τα προϊόντα πέφτουν από τα ράφια στο πάτωμα, την ώρα που ο κόσμος, πανικόβλητος, προσπαθεί να βγει από το μαγαζί αλλά δεν μπορεί να φύγει εύκολα!

Μια γυναίκα που καθόταν στο γραφείο της, προσπαθεί να μπει κάτω από άλλο γραφείο για να προστατευτεί. «Τρομακτικές στιγμές. Πανικοβλήθηκα πάρα πολύ η αλήθεια είναι» λέει ένας νεαρός άνδρας. Ενώ μια γυναίκα περιγράφει πως «έψαχνα ένα χώρο να μπω μέσα. Φοβόμασταν ότι θα πέσει το ξύλινο αντικείμενο που είχε τα ποτά».

Στο βίντεο φαίνονται οι εργαζόμενοι αλλά και οι πελάτες του σούπερ μάρκετ που με τα χέρια στα κεφάλια τους, προσπαθούν να προστατευτούν από τα προϊόντα που πέφτουν από τα ράφια και να απομακρυνθούν.

«Ήταν τόσα πολλά τα προϊόντα κάτω που δεν μπορούσαμε να βγάλουμε τον κόσμο, να βγούμε εμείς» λέει εργαζόμενη στο σούπερ μάρκετ.

Σοκαριστική και η στιγμή που μια γυναίκα, πελάτης, τρέχει πανικόβλητη τη στιγμή που γίνεται ο σεισμός, ενώ από τα ράφια του διαδρόμου όπου βρισκόταν πέφτουν με μανία τα προϊόντα. Η γυναίκα τρέχει όσο πιο γρήγορα μπορεί αλλά τα προϊόντα πέφτουν πάνω της!

Δείτε το σχετικό βίντεο

Ζημιές στα Άνω Λιόσια

Ο σεισμός των 5,1 βαθμών προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε σπίτια στα Άνω Λιόσια και μόνο στο δήμο Φυλής έχουν καταγραφεί περισσότερα από 700 κτίρια με ρωγμές.

Εκτός από σπίτια, σοβαρές ζημιές προκάλεσε ο σεισμός και στο αστυνομικό τμήμα των Άνω Λιοσίων. Στον εξωτερικό χώρο του κρατητηρίου, ο τοίχος έχει υποστεί σοβαρότατες ζημιές. Ενώ φωτογραφίες και από το εσωτερικό του αστυνομικού τμήματος δείχνουν τις ρωγμές στους τοίχους.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: 

Σεισμός: Καθησυχαστικός ο Λέκκας – «Είμαστε σε καλό δρόμο»