Σέρρες: Ποινή φυλάκισης 14 μηνών με αναστολή για ξυλοδαρμό εφοριακών5 Σεπτεμβρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 5:59 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 6:02 μμ


Ποινή φυλάκισης 14 μηνών με αναστολή επιβλήθηκε από το δικαστήριο στον ιδιοκτήτη της αίθουσας εκδηλώσεων στις Σέρρες όπου είχε πραγματοποιηθεί έλεγχος εφοριακών για φορολογικές παραβάσεις.

Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη ο οποίος μαζί με άλλους που συμμετείχαν σε γαμήλια εκδήλωση είχαν επιτεθεί ασκώντας βία στην ομάδα των εφοριακών υπαλλήλων που είχαν επιχειρήσει φορολογικό έλεγχο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Μαρτυρία εφοριακού: Με προπηλάκισαν επειδή έκανα τη δουλειά μου

Αυστηρότερο νομοθετικό πλαίσιο προκειμένου να μπει «φρένο» στις επιθέσεις κατά εφοριακών, ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Δικαιοσύνης φτιάχνουν ένα νέο πλαίσιο αυστηρότερων ποινών για όλους σηκώνουν χέρι σε εφοριακούς.

Με το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο, όσοι όχι μόνο παρεμποδίζουν τους ελέγχους της ΑΑΔΕ αλλά επιτίθενται και σε εφοριακούς καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο 2.500 ευρώ για παρεμπόδιση ελέγχου και λουκέτο για μια-δυο μέρες.

Με το νέο νομοθετικό πλαίσιο, θα προβλέπεται τετραπλασιασμός ή ακόμα και πενταπλασιασμός των προστίμων, λουκέτο για περισσότερες μέρες και να αναδειχθεί σε ιδιώνυμο αδίκημα που σημαίνει αυτόφωρο και άσκηση ποινικής δίωξης.

Μιλώντας στον Alpha, εφοριακός κατέθεσε τη δική του μαρτυρία για την επίθεση που είχε δεχτεί κατά τη διάρκεια ελέγχου που είχε πραγματοποιήσει σε εστιατόριο.

«Και μένα προσωπικά μου έχει συμβεί τέτοιος προπηλακισμός. Είχα μπει για έλεγχο σε ένα μεζεδοπωλείο στο Γαλάτσι και ο επιχειρηματίας άρχισε να φωνάζει και να ξεσηκώνει τους θαμώνες σε σημείο να με βρίζουν και να με φτύνουν», δήλωσε στον Alpha ο εφοριακός.

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha:

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Σοβαρό τροχαίο για δημοσιογράφο – Η σοκαριστική ανάρτησή του