Σκύλοι και οικογένεια: Οι διαφορές στις ράτσες – Τι πρέπει να προσέχουμε (video)



13 Σεπτεμβρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 9:29 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 11:32 μμ


Με αφορμή το τραγικό περιστατικό στα Γλυκά Νερά, όπου το ροτβάιλερ της οικογένειας σκότωσε το λίγων μηνών βρέφος, επέστρεψε η κουβέντα για τους σκύλους και τη σχέση τους με τα παιδιά.

Το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Open φωτίζει όλες εκείνες τις λεπτομέρειες οι οποίες αποδείχθηκαν θανάσιμες στην περίπτωση του ροτβάιλερ το οποίο κατασπάραξε το μωρό στα Γλυκά Νερά.

Τι πρέπει να προσέχουν οι ιδιοκτήτες

Ο Παναγιώτης Μενεμενόγλου, εκπαιδευτής σκύλων, τονίζει ότι τα σκυλιά ράτσας ροτβάιλερ είναι ανθρωποκεντρικά, δηλαδή επιζητούν την προσοχή των ανθρώπων. «Με την κατάλληλη εκπαίδευση και κοινωνικοποίηση, θα μπορείς να αφήνεις το παιδί σου με ένα ροτβάιλερ, όχι μόνο του αλλά με την παρουσία ενήλικα», λέει στην κάμερα.

Έχοντας αυτό κατά νου, μπορεί να δικαιολογηθεί η επίθεση του ροτβάιλερ στο βρέφος λόγω ζήλειας, για την προσοχή που παίρνει από τους γονείς.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι υπάρχουν κάποιες ράτσες, όπως η συγκεκριμένη, αλλά και τα πίτμπουλ, τα οποία πρέπει να εκπαιδεύονται προτού φιλοξενηθούν σε κάποιο σπίτι, μαζί με τους ιδιοκτήτες τους, αφού αυτά τα ζώα μπορούν να γίνουν πολύ επικίνδυνα.

Επιπλέον, οι εκπαιδευτές υπογραμμίζουν ότι όλοι οι σκύλοι μπορούν να γίνουν επικίνδυνοι, επειδή δεν έχουν μάθει να φέρονται ανάλογα, αλλά ειδικά στις ράτσες που προαναφέρθηκαν πρέπει να επιδεικνύεται περισσότερη προσοχή, όπως και γενικότερα στα μεγαλόσωμα σκυλιά.

Δείτε το βίντεο

Διαβάστε επίσης στη Νέα Σελίδα: Γλυκά Νερά – Επίθεση σκύλου: Αυτή είναι η αιτία θανάτου του βρέφους (video)