Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για το κύκλωμα μαστροπών στην Αθήνα17 Απριλίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 12:42 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 12:42 μμ


Κύκλωμα μαστροπών που εκμεταλλευόταν γυναίκες από τη Λευκορωσία εξάρθρωσε η Αστυνομία.

Tα στοιχεία για την εκμετάλλευση των γυναικών που είχαν πέσει στα δίχτυα τους και οι οποίες είχαν μετατραπεί σε σκλάβες του σεξ για 10 ευρώ την ημέρα, προκαλούν σοκ.

Το κύκλωμα εκτιμάται ότι είχε «φυλακισμένες» 20 κοπέλες, κάθε μια εκ των οποίων καθημερινά ικανοποιούσε περίπου 40 άνδρες την ημέρες, για τουλάχιστον 16 ώρες.

Η τιμή του ραντεβού ήταν 20 ευρώ και τα πρώτα πέντε ερωτικά ραντεβού ήταν προμήθεια υπέρ του οίκου ανοχής.

Η κάθε κοπέλα έβγαζε για λογαριασμό του κυκλώματος 800 ευρώ την ημέρα. Συνολικά, τα ημερήσια κέρδη του κυκλώματος ανέρχονταν σε 10.000 με 15.000 ευρώ.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι όπως αποκαλύπτεται, ένας γιατρός και ένας δικηγόρος είχαν κομβικό ρόλο στο λειτουργία του κυκλώματος, καθώς εξασφάλιζαν την παράταση της παραμονής των κοριτσιών στην Ελλάδα.

Το Φεβρουάριο του 2018 αρχηγικό μέλος του κυκλώματος απευθύνθηκε σε γυναικολόγο της Αθήνας ο οποίος έδινε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις με τις οποίες πιστοποιούσε εγκυμοσύνη των γυναικών, αλλά και δυσκολίες στην κύηση, εξαιτίας μερικής αποκόλλησης εμβρύου.

Τις βεβαιώσεις αυτές τις παρέλαβε ένας δικηγόρος, ο οποίος τις κατέθεσε στην Επιτροπή Ασύλου, ώστε να παραταθεί η παραμονή τους στην χώρας μας, γνωρίζοντας ο ίδιος ότι τα έγγραφα ήταν αναληθή.

Η δράση του κυκλώματος αποκαλύφθηκε όταν την 1η Φεβρουαρίου, μια από τις κοπέλες που έπεσαν στα δίχτυα του κυκλώματος βρήκε την ευκαιρία να το σκάσει όταν η γυναίκα που κρατούσε όλα τα διαβατήρια των κοριτσιών, μέθυσε. Την ακολούθησαν και κάποιες ακόμη.

Ένα μήνα αργότερα, το κύκλωμα προσέλαβε ιδιωτικό ερευνητή για να τις εντοπίσει. Επίσης. προσπάθησαν μέσω διαφόρων ιστοσελίδων στο διαδίκτυο να τις παραπλανήσουν και να τις ρίξουν και πάλι στην πορνεία.

Στο μεταξύ, μια κοπέλα που περίμενε το κύκλωμα από τη Μολδαβία δεν έφτασε ποτέ στην Αθήνα κάνοντας τα μέλη του κυκλώματος να πιστεύουν ότι οι τρεις γυναίκες το είχαν σκάσει και δούλευαν σε ανταγωνιστή.

Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα, απείλησαν ιδιοκτήτη παντοπωλείου, ο οποίος είναι σύντροφος της γυναίκας που θεωρούσαν ανταγωνίστρια και ότι τους είχε αρπάξει τα δυο κορίτσια και πυρπόλησαν την πρόσοψη του καταστήματος.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, είχαν συλλάβει οκτώ μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ηλικίας 25 έως 68 ετών, ενώ στην υπόθεση εμπλέκονται ακόμα οκτώ άτομα.