Στρατόπεδο Καποτά: Το κέντρο φιλοξενείας σεισμόπληκτων που μετατράπηκε σε ορμητήριο κακοποιών

3
8618403

Τρεις φυτείες κάνναβης, όπλα, σφαίρες και λαθραία τσιγάρα ήταν τα αποτελέσματα των ερευνών των ανδρών της ΕΛΑΣ που συμμετείχαν στην μεγάλη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στο στρατόπδο Καποτά στο Μενίδι.

Σε 26 άτομα πέρασαν χειροπέδες οι αστυνομικοί που… σάρωσαν τη Δευτέρα τον οικισμό των σεισμόπληκτων στο στρατόπεδο Καποτά στο Μενίδι. Οι πληροφορίες που είχαν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας ότι η συγκεκριμένη περιοχή χρησιμοποιείται ως άβατο αλλά και ορμητήριο κακοποιων στοιχείων επιβεβαιώθηκαν. Οι αστυνομικοί εντόπισαν 80 δενδρύλλια κάνναβης, λαθραία τσιγάρα, μία καραμπίνα, δύο πιστόλια και σφαίρες

Το στρατόπεδο Καποτά που κατά το παρελθόν είχε χρησιμοποιηθεί για τη φιλοξενία σεισμόπληκτων, με την παρόδο των χρόνων μετατράπηκε σε κρησφύγετο κακοποιών. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς από εκεί ξεκινήσουν τα μέλη της συμμορίας των χρηματοκιβωτίων για να… χτυπήσουν μεγάλες εταιρίες σε Αττική και Βοιωτία.

Είκοσι έξι άτομα συνελήφθησαν, εκ των οποίων πέντε άτομα για παράβαση του νόμου περί όπλων, τρία για καλλιέργεια κάνναβης, τρία για κατοχή λαθραίων τσιγάρων και από ένα για καταδικαστική απόφαση για κλοπές, για πλαστογραφία και ρευματοκλοπή, ενώ δώδεκα συλλήψεις έγιναν για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ακινητοποιήθηκαν 12 οχήματα.

Στην αστυνομική επιχείρηση συμμετείχαν στελέχη της ΕΚΑΜ (Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα), ΟΠΚΕ (Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας), διμοιρίες των ΜΑΤ, ομάδες ΔΙ.ΑΣ. και προσωπικό της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και Τμήματος Ασφαλείας Μενιδίου, ενώ χρησιμοποιήθηκε και το ελικόπτερο της αστυνομίας