Συναγερμός στο ΕΣΥ: Έξι αλλοδαποί με ψώρα στο Νοσοκομείο Νίκαιας24 Ιανουαρίου 2020 · Ώρα δημοσίευσης: 1:58 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 1:58 μμ


Μεταφορά έξι αλλοδαπών που πάσχουν από ψώρα γίνεται στο Νοσοκομείο Νίκαιας, έπειτα από εισαγγελική εντολή, σημαίνοντας συναγερμό στο ΕΣΥ.

Οι αλλοδαποί που φυλάσσονται στο αστυνομικό τμήμα Νίκαιας προέρχονται πιθανώς από κέντρα προσφύγων και διαπιστώθηκε ότι είχαν ψώρα. Μέτρα προφύλαξης λαμβάνονται τόσο στους θαλάμους όσο και στα ιατρεία που θα μεταφερθούν.

Τι είναι η ψώρα

Η ψώρα είναι μια άκρως μεταδοτική ασθένεια που προκαλείται από το ακάρεο της ψώρας με κύριο χαρακτηριστικό της τον έντονο κνησμό. Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες της Αμερικανικής Δερματολογικής Εταιρείας, όσο πιο στενή και παρατεταμένη είναι η άμεση επαφή με πάσχοντα, τόσο πιο μεγάλη είναι η πιθανότητα μόλυνσης.

Επίσης όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των παρασίτων πάνω στο δέρμα τόσο αυξάνεται η πιθανότητα μετάδοσης της νόσου. Άλλος τρόπος μετάδοσης της νόσου, αν και θεωρείται σπάνιος, είναι από κλινοσκεπάσματα και γενικά από είδη ρουχισμού, όπως επίσης από καλύμματα των επίπλων, μοκέτες, χαλιά κ.λπ.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στο παρελθόν στη χώρα μας έχουν καταγραφεί περιστατικά ψώρας και μέσα σε νοσοκομεία και ειδικά σε χώρους όπου διαμένει το ιατρικό προσωπικό.

Διαβάστε επίσης στη Νέα Σελίδα: Εκτάκτως στο νοσοκομείο ο Προκόπης Παυλόπουλος