Συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις: NAVTEX στην καρδιά του Αιγαίου28 Μαρτίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 2:31 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 2:54 μμ


Συνεχίζει να προκαλεί η Τουρκία, η οποία τις τελευταίες μέρες δίνει «ρεσιτάλ» προκλητικότητας. Η αρχή έγινε την 25η Μαρτίου, ημέρα εθνικής επετείου, όταν αποπειράθηκε να παρενοχλήσει το ελικόπτερο που μετέφερε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα στο Αγαθονήσι.

Τρεις σερί μέρες παραβάσεων για τους Τούρκους

 

Ωστόσο, τα τουρκικά μαχητικά δεν στάθηκαν μόνο σε αυτό το περιστατικό, καθώς χθες Τετάρτη, πραγματοποίησαν διπλές υπερπτήσεις πάνω από το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι, καθώς και μεγάλο αριθμό παραβιάσεων.

Έτσι αυτό που έμενε ήταν να κλειδώσουν μια NAVTEX για να «κλείσουν» την βδομάδα στο ίδιο μήκος κύματος. Όπως και το έκαναν «κλειδώνοντας» μια εξαιρετικά «ευαίσθητη» περιοχή του Αιγαίου.

Ειδικότερα, η τουρκική υδρογραφική υπηρεσία και πιο συγκεκριμένα ο σταθμός της Σμύρνης, εξέδωσε NAVTEX, σύμφωνα με την οποία αύριο, στις 29 Μαρτίου του 2019 και ώρα 4π.μ μέχρι 5π.μ. για στρατιωτική άσκηση με πυρά.

Ωστόσο εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η θαλάσσια αυτή περιοχή βρίσκεται ακριβώς στο «κέντρο» ανάμεσα σε Μύκονο, Νάξο , Πάτμο, Αμοργό και Ικαρία, όπως φαίνεται ξεκάθαρα στο χάρτη.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Αμετανόητος ο προκλητικός Ερντογάν: Είναι ώρα να κάνουμε τζαμί την Αγιά Σοφιά

Προκαλούν οι Τούρκοι – Πέταξαν πάνω από το Φαρμακονήσι

Αποστολάκης: «Χοντρή πατάτα» η παρενόχληση Τσίπρα – Να σοβαρευτούν οι Τούρκοι