ΤΕΙ Σερρών: Αποφυλακίστηκε ο καθηγητής «φακελάκης»1 Αυγούστου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 8:48 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 9:17 μμ
fakelakias


Αποφυλακίστηκε ο καθηγητής «φακελάκης» του ΤΕΙ Σερρών. Τι δήλωσε  ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας. 

Δέκα μήνες μετά την σύλληψή του αποφυλακίστηκε σύμφωνα με πληροφορίες ο καθηγητής του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας (πρώην ΤΕΙ Σερρών) που κατηγορείται ότι έπαιρνε φακελάκια από φοιτητές του προκειμένου να τους περνάει τα μαθήματά του.

Τι είπε ο Κούγιας

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ethnos.gr ο ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας, το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης έκανε δεκτή την προσφυγή του και ο καθηγητής βγήκε από τις φυλακές Νιγρίτας Σερρών, όπου ήταν προφυλακισμένος από τον Οκτώβριο του 2018. Σύμφωνα με τον ίδιο, εκτός φυλακής είναι εδώ και μερικές μέρες και ο ιδιοκτήτης φροντιστηρίου των Σερρών, μέσω του οποίου, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, γίνονταν οι πληρωμές.

Ο καθηγητής λογιστικής, γνωστός και ως «φακελάκιας» και το ζευγάρι των φροντιστών, συνελήφθησαν έπειτα από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Είχε στήσει ολόκληρη επιχείρηση

Ο πρώτος κατηγορείται ότι είχε στήσει «επιχειρήσεις» πώλησης προαγωγικών βαθμών, έναντι ποσών που κυμαίνονταν από 250 ως 400 ευρώ, ανάλογα με το μάθημα. Ο ίδιος φερόταν πως παρέπεμπε τους φοιτητές του στο φροντιστήριο, όπου πλήρωναν το ποσό που αντιστοιχούσε δήθεν σε ενισχυτικά μαθήματα που θα τους βοηθούσαν να γράψουν καλύτερα στην επόμενη εξέταση.

Το κρεβάτι  η εναλλακτική επιλογή για τους μη … έχοντες

Σύμφωνα με ορισμένες καταγγελίες φοιτητών, σε κάποιες φοιτήτριες προτεινόταν η εναλλακτική επιλογή να «πληρώσουν» με ένα πέρασμα από το κρεβάτι του. Την περασμένη άνοιξη, από την συνεχιζόμενη έρευνα, στοιχειοθετήθηκε κατηγορία και σε βάρος δεύτερου καθηγητή του ίδιου ΤΕΙ, ο οποίος φέρεται πως εκπονούσε πτυχιακές εργασίες φοιτητών κατά παραγγελία, έναντι αμοιβής, και μάλιστα πάλι μέσω του ίδιου φροντιστηρίου.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»:

Χειροπέδες σε γνωστό παρουσιαστή – Πήγε να κλέψει κινητό (video)