Θάσος: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης – Κυβερνητικό κλιμάκιο στην περιοχή22 Νοεμβρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 11:33 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 11:33 μμ


Με εντολή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, αύριο το πρωί Κυβερνητικό Κλιμάκιο με επικεφαλής τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον υφυπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο, μεταβαίνει στις πληγείσες περιοχές από τα πλημμυρικά φαινόμενα του τελευταίου εικοσιτετραώρου στη Χαλκιδική και στη Θάσο.

Μαζί τους μεταβαίνουν, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο γενικός γραμματέας Υποδομών, Γεώργιος Καραγιάννης, ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, Κώστας Μπαγινέτας και ο υπαρχηγός Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Η αποστολή θα μεταβεί με ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος και θα προσεγγίσει στις 8.30 την περιοχή Ολυμπιάδα Χαλκιδικής (Δημοτικό Γήπεδο) και στις 10.45 την νήσο Θάσο (Γήπεδο Λιμένα).

Κακοκαιρία: Εικόνες «αποκάλυψης» – Αποκλεισμένη η Θάσος (video)

Η κακοκαιρία που πλήττει την χώρα έχει ως αποτέλεσμα εικόνες καταστροφής σε πολλές περιοχές, με τη Θάσο να είναι αυτή που έχει τα περισσότερα προβλήματα.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχθεί περιοχές στη Θάσο και στην Καβάλα λόγω της κακοκαιρίας που έφερε πλημμύρες και καταστροφές.

Ειδικά στη Θάσο οι εικόνες θυμίζουν θεομηνία, ενώ πραγματοποιούνται δραματικές διασώσεις. Παράλληλα, γίνονται και έρευνες για τυχόν εγκλωβισμένους.

Τις τελευταίες ώρες, μάλιστα, δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια στο λιμάνι του νησιού, καθώς η προσέγγιση είναι αδύνατη.

Άλλες περιοχές με σημαντικές ζημιές είναι η Κομοτηνή, η Χαλκιδική, η Λήμνος, η Μεσσηνία και η Φθιώτιδα.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Διαβάστε επίσης στη Νέα Σελίδα: Κακοκαιρία: Έρχεται ο «Γηρυόνης» με καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους (video)