Θεσσαλονίκη: Άγνωστοι βεβήλωσαν το μνημείο του Ολοκαυτώματος15 Δεκεμβρίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 3:48 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 3:51 μμ


Άγνωστοι βεβήλωσαν, για άλλη μια φορά, το Μνημείο του Ολοκαυτώματος στην πλατεία Ελευθερίας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι δράστες σχημάτισαν με σπρέι σβάστικα πάνω στο μνημείο.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά από την Αστυνομία, το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διέλευση από τη Λεωφόρο Νίκης της πορείας που έγινε, με αφορμή και την παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην πόλη.

Νοτοπούλου: Προσβολή για την πόλη η βεβήλωση του μνημείου Ολοκαυτώματος

Προσβολή για την πόλη και για κάθε δημοκρατικό πολίτη χαρακτηρίζει τη βεβήλωση του μνημείου για τα θύματα του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη, η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) και υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, σε ανάρτησή της στο Facebook.

«Είναι πιο αναγκαίο από ποτέ όλες οι δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις του τόπου να ενώσουμε τις δυνάμεις μας απέναντι στον νεοναζισμό και τον φασισμό. Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας όμως απέναντι και στις πολιτικές δυνάμεις που κλείνουν το μάτι στη Χρυσή Αυγή και στις πρακτικές της» αναφέρει η κ. Νοτοπούλου.

«Η Θεσσαλονίκη είναι και θα παραμείνει πόλη ανοιχτή, φιλόξενη και δημοκρατική για όλους και για όλες. Αυτή είναι η μάχη που δίνουμε καθημερινά, και θα τα καταφέρουμε» επισημαίνει η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης).

Η βεβήλωση του μνημείου για τα θύματα του ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη αποτελεί προσβολή για την πόλη, προσβολή για…

Geplaatst door Κατερίνα Νοτοπούλου op Zaterdag 15 december 2018

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»:

Θεσσαλονίκη: Μία σύλληψη και 49 προσαγωγές για τα επεισόδια