Θεσσαλονίκη: Συναγερμός τέλος – Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα στην τράπεζα30 Ιανουαρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 2:19 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 2:19 μμ


Συναγερμός σήμανε πριν λίγη ώρα στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από τηλεφώνημα που δέχτηκε τηλεοπτικός σταθμός από άγνωστο, ο οποίος ανέφερε ότι τοποθετήθηκε βόμβα σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, στην Αριστοτέλους 6. 

Επί τόπου έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες και απέκλεισαν τον χώρο, ενώ κλήθηκαν και άντρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, για να ελέγξουν εάν υπάρχει ύποπτο αντικείμενο, χωρίς όμως να εντοπίσουν κάτι.

Φάρσα το τηλεφώνημα

Ωστόσο, το τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στο τραπεζικό κατάστημα, αποδείχθηκε φάρσα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκκενώθηκαν πολυκατοικίες στο σημείο, ενώ κλειστές για τα οχήματα παρέμειναν η Λ. Νίκης και η οδός Μητροπόλεως.

Σημειωτέον ότι σε ανάλογες περιπτώσεις την απόφαση για εκκένωση ή όχι του χώρου αναλαμβάνει ο Διευθυντής Ασφαλείας έπειτα από εισήγηση του επικεφαλής του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ωστόσο, ο διευθυντής Ασφαλείας κ. Ν. Ζησιμόπουλος βρισκόταν σε σύσκεψη την ώρα του απειλητικού τηλεφωνήματος και έτσι την υπόθεση διαχειρίζονται οι υφιστάμενοι του.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Εκκένωση τράπεζας μετά από τηλεφώνημα για βόμβα

Εξετάσεις οδήγησης: Τι προβλέπει ο νέος νόμος – Με κάμερες και μικρόφωνα η εξέταση

Δολοφονία Τοπαλούδη: Σοκάρει η κυνικότητα του 19χρονου Αλβανού (video)