Σε θετικό κλίμα η συνάντηση Σταθάκη με τους εργαζόμενους στην Ελληνικός Χρυσός (video)

3
Occupation by Hellas Gold workers at the Ministry of Reconstruction of Production, Environment and Energy in Athens, on Sept.13, 2017 / Κατάληψη του Υπουργείου Περιβάλλοντος απο μεταλλωρύχους της Hellas Gold, στην Αθήνα, στις 13 Σεπτεμβίου, 2017

Σε καλό κλίμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Σταθάκη με τους εκπροσώπους των εργαζόμενων στην Ελληνικός Χρυσός οι οποίοι βρίσκονται από νωρίς το πρωί της Τετάρτης έξω από το υπουργείο.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο  κ. Σταθάκης σε δηλώσεις του μίλησε για την πλήρης αδειοδότηση της Ολυμπιάδας. Αναφερόμενος στις Σκουριές είπε πως «το θέμα θα μπει σε διαιτησία από το Νομικό Συμβούλιο το οποίο συνεδριάζει σήμερα, Τετάρτη, και θα είναι τρίμηνης διάρκειας, επιλύοντας έτσι πολλά προβλήματα που εκκρεμούν προς το Ελληνικό Δημόσιο».

Aπαντώντας σε ερώτηση επεσήμανε πως αν ζητηθεί συνάντηση και από την πλευρά της εταιρείας αυτή θα πραγματοποιηθεί.

«Η αδειοδότηση των Σκουριών που συνδέεται με το επίμαχο ζήτημα της μεταλλουργικής μεθόδου που θα χρησιμοποιηθεί εξαρτάται από το αποτέλεσμα της διαιτησίας. Οι αποφάσεις της κυβέρνησης διασφαλίζουν τις θέσεις εργασίας», υπογράμμισε ο υπουργός.