Θωμάς Ιακόμπι: «Ήθελαν να σκοτώσουν» – Σοκάρει για τον ξυλοδαρμό του από ακροδεξιούς (video)20 Ιανουαρίου 2020 · Ώρα δημοσίευσης: 10:49 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 10:56 μμ


Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε ο δημοσιογράφος της Deutsche Welle, Θωμάς Ιακόμπι, από ομάδα ακροδεξιών στην πλατεία Συντάγματος την Κυριακή, ενώ κάλυπτε συγκέντρωση κατά του προσφυγικού

Ο δημοσιογράφος που έχει κάνει και ντοκιμαντέρ για τη Χρυσή Αυγή καταγγέλλει μέσω του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star ότι η αστυνομία, ενώ ήταν μπροστά, άργησε να επέμβει.

«Κυρίως στοχεύουν το κεφάλι, δηλαδή θέλουν να πληγώσουν, να σκοτώσουν… Ήμουνα τυχερός δεν βγάλανε κανένα σίδερο γκλομπ, κανένα μαχαίρι. Ήμουνα πολύ πιο τυχερός από τον Παύλο Φύσσα» δήλωσε ο δημοσιογράφος.

«Μου είπαν είσαι ο Θωμάς Ιακόμπι. Είπα «ναι». Και με το που βάλανε χέρι πάνω μου προσπάθησα να μπω σε νερά πιο αστυνομικά, πιο ελεγχόμενα. Κατάφερα να τους σέρνω δέκα μέτρα μαζί μου. Με ληστέψανε, μου ανοίξανε το σακίδιο. Προσπαθούσαν μανιωδώς να μου βγάλουν την κάμερα» είπε ο ίδιος.

«Ήτανε μια ομάδα περίπου δέκα ατόμων που τρία – τέσσερα με κρατούσανε συνεχώς και οι άλλοι ήρθανε και με χτυπήσανε… Τα πρόσωπά τους τα είδατε. Ναι, υπήρχε κόσμος και καλυμμένος και μη καλυμμένος» συνέχισε. «Ποιος να μη φοβηθεί. Δεν είμαι κανένας Superman. Απλώς έχω μάθει το φόβο να τον χρησιμοποιώ πιο δημιουργικά».

«Απερίφραστα χωρίς άνω τελείες, χωρίς αλλά, καταδικάζουμε κάθε πράξη βίας από όπου και αν προέρχεται» δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Αθηναίων, Ηλίας Κασιδιάρης.

«Επί πέντε λεπτά κοιτάζανε και δεν επενέβαιναν. Και έχω μαρτυρίες από συναδέλφους που πήγαν και τους είπαν σκοτώνουν άνθρωπο και είπαν δεν είμαστε εμείς… και ήρθανε οι άλλοι από τη Νίκης, τα ΜΑΤ και ηρέμησαν τα πνεύματα» είπε ο δημοσιογράφος.

Κύκλοι της αστυνομίας αναφέρουν ότι μόλις το περιστατικό έγινε αντιληπτό από τους αστυνομικούς, έτρεξαν αμέσως να τον βοηθήσουν και να τον κατευθύνουν για το τι πρέπει να κάνει.

Ο Θωμάς Ιακόμπι, όπως λέει, θεωρεί ότι είναι στόχος καθώς το ντοκιμαντέρ που είχε γυρίσει για την Χρυσή Αυγή φαίνεται ότι τους είχε ενοχλήσει.

Πηγή: star.gr

Διαβάστε επίσης στη Νέα Σελίδα: Σύνταγμα: Επεισόδια από ακροδεξιούς – Χτύπησαν φωτογράφο (photos)